Ingrediente
- 500 g pipote si inimi de pui;
- 6 linguri ulei;
- sare;
- apa;
- o ceapa;
- un ardei gras;
- un morcov;
- un kg mazare;
- o lingurita de boia de ardei dulce;
- putin piper negru macinat;
- o lingura bulion;
- o legatura de marar verde.
Mod de preparare
Pipotele si inimile de pui se spala si se pun sa se inabuse in ulei cu o cescuta de apa si putina sare.
Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca.
Ardeiul gras se curata de cotor si seminte, se spala si se taie marunt.
Morcovul se curata de coaja, se spala si se da pe razatoarea mare.
Dupa ce s-a calit carnea, se adauga legumele cu putina sare si se lasa sa se inabuse. Apoi, se mai adauga apa si se lasa sa se fiarba carnea pe jumatate.
Se spala mazarea, se adauga peste carne impreuna cu o lingurita de boia de ardei dulce, putin piper nengru macinat, putina sare si apa si se lasa in continuare sa fiarba.
Dupa ce mazarea a fiert se adauga o lingura de bulion, se mai da mancarea in cateva clocote, iar la final se adauga mararul spalat si tocat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de mazare cu pipote si inimi de pui" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|