Ingrediente
- 6 bucăţi de pui (copane şi piept)
- 500 g mazăre
- 2 cepe albe
- Sare, după gust
- 2 linguri bulion
- 1 linguriţă de făină diluată într-o ceşcuţă cu apă
- verdeaţă proaspătă:
- mărar şi pătrunjel
Mod de preparare
Dacă aveţi puiul deja prăjit, aşa cum am avut şi eu, se pune într-o cratiţă cu puţin ulei şi sare, în care s-a călit mai întâi ceapa tocată mărunt, apoi se acoperă cu apă şi se lasă la fiert cam 10 minute.
Se adaugă mazărea şi se mai lasă să fiarbă aprox 20 de minute.
Apoi se pregăteşte sosul, adaugând în mâncare bulionul desfăcut în puţină apă. Mai departe, se pune făina diluată într-o ceşcuţă cu apă caldă, prin strecurătoare, pentru a evita făina nedizolvată.
Se mai lasă un pic, apoi se ia focul şi se decorează cu verdeaţă proaspătă tocată mărunt.
Timp de pregătire: 10min
Timp de gătire: 35min
Porţii: 6
Poftă Bună!
Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/08/mancare-de-mazare-cu-pui.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de mazare cu pui" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|