Mancare de mazare cu pulpe de pui - Reteta gustoasa si rapida

Postat de privatelaura in Pui
21 Iun 2024 | 625 vizualizari
Mancare de mazare cu pulpe de pui - Reteta gustoasa si rapida

Mancarea de mazare este printre preferatele mele, inca din copilarie. Bunica mea adauga o lingurita de zahar la mancare, ii dadea un gust tare bun. Pentru aceasta Mancare de mazare cu pulpe de pui - Reteta gustoasa, ai nevoie de cateva ingrediente: mazare verde, ceapa, morcov, pui, bulion si marar.

Ingrediente

  • Ingrediente Mancare de mazare cu pulpe de pui - Reteta gustoasa:
  • 1 kg mazare verde
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov
  • 4-5 pulpe superioare
  • 1 leg marar verde
  • 2 lg bulion
  • ulei de floarea soarelui
  • 1 l apa
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Cum se prepara Mancare de mazare cu pulpe de pui - Reteta gustoasa:

Curata pulpele de eventualele impuritati si condimenteaza-le cu sare si piper.

Curata ceapa si morcovul. Taie marunt ceapa si rade fin morcovul.

Pune la incins ulei de floarea soarelui, adauga ceapa si morcovul si lasa la foc mic sa se caleasca incet, sa iasa dulceata din legume. Condimenteaza cu sare si piper si, daca e cazul, adauga cate 2-3 lg apa sa iasa si mai bine.

Adauga pulpele de pui si rumeneste-le la foc iute, pe ambele parti.

Adauga mazarea si lasa cateva minute, apoi pune apa, bulionul si mararul tocat marunt si lasa sa fiarba pana scade zeama si carnea este gatita bine.

Serveste mancarea de mazare cu Castraveti murati. Este o bunatate!

Iti recomandam sa incerci si reteta de Supa crema de mazare sau varianta de Mancare de mazare de post.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de mazare cu pulpe de pui - Reteta gustoasa si rapida" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (5)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Piept de pui cu ciuperci champignons si ardei

Postat de Alina26

Piept de pui cu ciuperci champignons si ardei

Spalam pieptul de pui,il taiem cubulete si il punem la prajit intr-o tigaie cu ulei de masline.Curatam ceapa,o taiem si o punem in tigaie,dupa ce s-a prajit putin pieptul de pui. Intre timp...

Citeste continuarea

Chiftelute cu sos si taitei de casa

Postat de RuxyRux

Chiftelute cu sos si taitei de casa

Carnea se toaca impreuna cu ceapa si verdeata, se adauga,  uleiul, oul si usturoiul si se potriveste de sare. Intr-o tava unsa cu putin ulei de masline se aseaza chiftelutele. Intr-o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.06.2024, 15:21
la 21.06.2024, 22:44
Am și eu în program săptămână viitoare ...și noua tare mult ne place
la 22.06.2024, 15:45
la 22.06.2024, 22:00
Eu ma asez la masa!
la 28.06.2024, 13:30
buuuun

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking