Ingrediente
- 1 kg mazare (eu am folosit congelata)
- 2 cepe
- 1 ardei gras verde
- 1/2 ardei gras rosu
- 2 linguri ulei
- 2 linguri pasta de ardei
- 3 rosii
- 1 legatura marar
- sare
Mod de preparare
Ceapa, taiata marunt, se caleste in cele 2 linguri de ulei. Cand s-a inmuiat adaugati ardeiul tocat cubulete. (Eu am vrut initial sa pun si un morcov dar m-am razgandit-morcovul face mazarea mai dulce).
Lasati ceapa si ardeiul sa se caleasca impreuna pentru 3-4 minute apoi adaugati cele 2 linguri de pasta de ardei si mai lasati pe foc 5 minute.
Adaugati in cratita mazarea, direct de la congelator. Omogenizati bine mazarea cu amestecul din tigaie si apoi adaugati 2 cani de apa. Puneti un capac si lasati sa fiarba, la foc mic, pentru 30 minute.
Intre timp, pregatiti sucul de rosii astfel: decojiti rosiile si le faceti o pasta cu ajutorul unui blender vertical, sau robot de bucatarie.
Dupa ce au trecut cele 30 minute de fiert, adaugati sucul de rosii si continuati sa gatiti pana ce se leaga mancarica. Apa se va evapora si se va forma un sos gustos.
Cand mazarea este fiarta potriviti de sare apoi adaugati mararul tocat marunt si inchideti focul.
Serviti cu salata de rosii.
Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Mâncare de mazăre cu roșii și mărar" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|