Ingrediente
- 500 g mazare uscata
- 1 ceapa
- 2 morcovi
- 1 lingura pasta ardei
- 200 ml bulion
- 50 ml ulei
- 2 foi dafin
- vegeta
- piper alb
- 1 legatura marar
- sare
Mod de preparare
Mazarea se spala bine in mai multe ape si se pune la inmuiat in apa calduta de seara pana dimineata.
Ceapa se curata si se toaca marunt.
Morcovii se curata si se taie rondele.
Intr-o cratita se pune uleiul, ceapa, morcovii si se caleste 3-4 minute.
Se presara vegeta si piper.
Se pune mazarea scursa si se completeaza cu apa si se pun foile de dafin.
Se fierbe la foc mic 35-40 minute pana este fiarta, amestecand din cand in cand.
Cand este fiarta se adauga pasta de ardei si bulionul si se mai fierbe 5 minute.
Se scot foile de dafin si se potriveste de sare.
Se pune mararul, se amesteca bine si este gata.
Se serveste simpla dar este mai buna cu carnati, costita sau carne prejite.
Obligatoriu alaturi de muraturi sau salata.
Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de mazare uscata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
|