Mancare de piept de pui cu kapia si smantana

Postat de rocsi_1612 in Pui
10 Noi 2011 | 4138 vizualizari
Mancare de piept de pui cu kapia si smantana

Ingrediente

  • 1kg de cartofi
  • 1 piept de pui
  • 3 -4 ardei kapia
  • 300-350 gr smantana
  • 1 legatura marar verde
  •  Sare
  • Piper
  • 2 linguri ulei

Mod de preparare

Luam cartofii si ii curatam. Ii spalam si ii taiem cuburi potrivite,ca marime. Ii punem intr-o cratita la fiert cu un praf de sare. Ii fierbem cam pe 3 sferturi(deci nu ii fierbeti foarte bine ca sa nu  se sfarame).

Ardeii ii punem la copt. Dupa ce s-au copt ii punem intr-un bol si ii acoperim cu un capac. Ii lasam putin sa se racoreasca apoi ii decojim.

Pieptul de pui il spalam. Il tamponam cu un servet de bucatarie si il taiem bucati potrivite.

Intr-o tigaie punem uleiul la incins. Punem bucatelele de pui si le rumenim pe ambele parti,doar putin si la foc potrivit.

Peste adaugam cartofii ,fierti pe 3 sferturi si scursi bine de apa. Ardeii kapia ii facem fasii si ii punem tot in tigaie peste pui. Invartim bine si lasam astea pe foc cam 2 minute. Smantana o amestecam cu zeama lasata de ardei ,apoi o turnam peste tot amestecul de mai sus. Condimentam cu sare si piper dupa gust. Dam doar cateva clocote .(cat sa fie si puiul facut). Mararul il tocam marunt si il turnam peste mancare.

Inchidem focul aragazului,incorporam bine si verdeata si acoperim cam 10 minute cu un capac,pentru ca aroma mararului sa patrunda bine.

Pofta buna!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de piept de pui cu kapia si smantana" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cocos in vin (Coq au vin)

Postat de vio_dreams

Cocos in vin (Coq au vin)

Taiem bucati pulpele si pieptul de cocos (al meu a fost de tara) . Le spalam si le punem intr-o caserola cu capac . Adaugam morcovul si ceapa curatate si taiate bucati. Turnam deasupra vinul...

Citeste continuarea

Pui cu susan si miere

Postat de simona72

Pui cu susan si miere

Pieptul de pui, spalat si curatat se usuca cu prosoape de hartie si se taie cuburi/fasii. Se amesteca uleiul cu sare,piper si zahar, se adauga bucatile de pui, se amesteca si se lasa la marinat 30...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.11.2011, 19:55
ma primesti si pe mine?
la 10.11.2011, 20:17
buuuuuuun
la 10.11.2011, 20:37
la 10.11.2011, 20:53
-Anca normal ca te primesc
-dia,ela multumesc
la 10.11.2011, 21:15
bun tare

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking