Ciorbita usoara de pui cu smantana si iaurt

Postat de violeta30 in Ciorbe
22 Oct 2014 | 9023 vizualizari
Ciorbita usoara de pui cu smantana si iaurt

Este foarte apreciata, in special de fetita mea. Se pregateste foarte usor, dar la fel se si termina :)) Poate fi considerata la fel de buna ca si ciorba de burta.

Ingrediente

  • un piept mare de pui sau 3 pulpe superioare de pui dezosate si fara piele
  • 2 cartofi
  • 1 morcov
  • 2 cepe
  • 2-3 rondele telina
  • 900 g smantana
  • 500 g iaurt
  • 4 litri apa
  • 4-5 catei usturoi
  • sare sau delikat
  • piper alb

Mod de preparare

Se fierbe carnea de pui in apa cat s-o acopere, cam in jur de 20 minute. Se scoate apoi si se taie cubulete.

Intre timp se pun 4 litri de apa la fiert si cand a ajuns la punctul de fierbere se adauga legumele taiate cubulete mici impreuna cu carnea de pui taiata si supa ramasa de la puiul fiert. Se adauga sarea (delikat) dupa gust si se lasa pana fierbe bine. Cand e gata se amesteca smantana cu iaurtul si usturoiul zdrobit, intr-un vas mai maricel, si se pune peste acest amestec de lactate din zeama din supa pana se dizolva bine si nu mai are cocoloase de smantana. Se rastoarna dressingul peste supa, adaugam piperul si mai lasam pana da un clocot.

Se serveste calda cu multa pofta !

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbita usoara de pui cu smantana si iaurt" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Ciorba de fasole ardeleneasca cu pancetta

Postat de gurita_ta2005

Ciorba de fasole ardeleneasca cu pancetta

Fasolea se lasa peste noapte intr-o cratita acoperita cu apa. Pancetta cuburi se pune cateva minute la "prajit" fara a se pune ulei(isi lasa din grasimea ei),dupa care se adauga in oala de...

Citeste continuarea

Bors taranesc din coada de vita

Postat de Ksenya

Bors taranesc din coada de vita

Carnea taiata bucati egale, se fierbe in 3 litri apa cu sare. Pe parcurs se spumeaza, apoi se pune zarzavatul taiat cuburi sau julien. Cand carnea este aprope fiarta, se adauga varza taiata...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.10.2014, 21:27
la 23.10.2014, 00:23
la 23.10.2014, 00:54
Violeta , este foarte buna . . Imi pare mare cantitatea de zeama Ce sa -i faci in Ardeal o preparam mai consistenta .
la 23.10.2014, 08:47
buna
la 23.10.2014, 09:30

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking