Ingrediente
- 1 pui (eu aveam doar aripi, si am incercat asa)
- 2 morcovi mari
- 1 patrunjel
- 1 gulie
- 1 ceapa
- 1 canita orez
- o,5 litri bors
- 3 oua, 200 ml smantana
- sare, piper, delikat . si ulei
Mod de preparare
Se spala aripile, se pu la fiert in apa rece cu sare. Moorcovul se curata si se taie sau se razuieste, gulia la fel si se calesc putin in ulei .
Carnea cand fiebe, se spumeaza bine si se adauga morcovul si gulia si ceapa curatata dar intreaga si se lasa sa fiarba impreuna.
Cand carnea este aproape fiarta, se pune orezul si delikatul, piperul . Se lasa sa fiarba cateva minute, apoi se pune borsul si se lasa sa dea in clocot de cateva ori, apoi se stinge focul .
Separat se amesteca galbenusurile de la oua cu smantana , iar dupa ce ciorbita s-a racit putin, se amesteca impreuna, si se adauga patrunjel verde .
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbita de pui a la gerc" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (14)
|