Ciorba ungureasca de conopida

Postat de Sidy in Ciorbe
28 Feb 2013 | 13153 vizualizari
Ciorba ungureasca de conopida

Daca ai pofta de mancaruri puternic condimentate, cu mult ardei iute alege bucataria ungureasca. Supele si ciorbele specific unguresti au la baza legume multe, crutoane,galusti, chimen. Se consuma atat la dejun si chiar la cina.. Eu am ales aceasta ciorba foarte gustoasa.De obicei supele si ciorbele ungureşti sunt foarte consistente si se servesc fierbinţi în bolul de servire nu în farfurie.

Ingrediente

  • 1 conopida mijlocie
  • 2 morcovi mari
  • 1 radacina patrunjel
  • 1/2 telina
  • 1/2 gulie
  • 1/2 ardei rosu
  • 500 g oase de pui cu carne
  • 200 ml smantana
  • 4-5 catei usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 200 ml zeama dupa ardei iuti murati
  • sare
  • piper Kotany
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Curatam zarzavatul, il spalam si il taiem cubulete.Conopida o curatam de frunze si o rupem buchetele.

Ardeiul si usturoiul le tocam marunt, la fel frunzele de patrunjel verde.

Oasele le punem la fiert in apa cu sare cam o ora.Le spumam apoi strecuram supa separat.Carnea fiarta o dezosam si o lasam deoparte.

Intr-o oala punem uleiul la incalzit si adaugam jumatate din morcovii taiati sa ii sotam , pentru a da o culoare frumoasa ciorbei.

Adaugam 4 l  de supa de pe oase, zarzavatul taiat , ardeiul si usturoiul.Asezonam si lasam sa fiarba la foc mic pina sunt fierte toate legumele.

Adaugam carnea dezosata si taiata bucatele si buchetelele de conopida.

Lasam sa mai fiarba 10-15 minute pina este fiarta si conopida. Adaugam zeama dupa ardeii iuti, dupa gust, lasam sa dea un clocot , apoi stingem focul.

Un polonic cu ciorba fierbinte il amestecam cu smantana si il rasurnam apoi in ciorba.Omogenizam.

Deasupra presaram frunze de patrunjel verde tocat.

 

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba ungureasca de conopida" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Bors de curcan pregatit la Multicookerul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Postat de gaby_d

Bors de curcan pregatit la Multicookerul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Pune in vasul aparatului aripile de curcan spalate, apoi adauga 3 litri de apa care va ajunge aproape de nivelul maxim. Pune capacul Multicooker-ului Crock-Pot Express cu gatire sub presiune in...

Citeste continuarea

Ciorba cu rasol de vita

Postat de Dya

Ciorba cu rasol de vita

Carnea, spalata bine in prealabil, o taiem in cuburi potrivite ca marime si o punem la fiert in apa rece, impreuna cu osul, adunand spuma formata. In timp ce fierbe carnea, tocam legumele...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.02.2013, 08:44
Buna rau!!pup Sidy!!
la 28.02.2013, 08:48
Intr-adevar, consistente, dar gustoase!
la 28.02.2013, 08:50
foarte buna !
la 28.02.2013, 08:58
la 28.02.2013, 08:59
N-am mâncat până acum, dar e interesantă şi sănătoasă. Super!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking