Ingrediente
- 1 conopida mijlocie
- 2 morcovi mari
- 1 radacina patrunjel
- 1/2 telina
- 1/2 gulie
- 1/2 ardei rosu
- 500 g oase de pui cu carne
- 200 ml smantana
- 4-5 catei usturoi
- 2 linguri ulei de masline
- 200 ml zeama dupa ardei iuti murati
- sare
- piper Kotany
- patrunjel verde
Mod de preparare
Curatam zarzavatul, il spalam si il taiem cubulete.Conopida o curatam de frunze si o rupem buchetele.
Ardeiul si usturoiul le tocam marunt, la fel frunzele de patrunjel verde.
Oasele le punem la fiert in apa cu sare cam o ora.Le spumam apoi strecuram supa separat.Carnea fiarta o dezosam si o lasam deoparte.
Intr-o oala punem uleiul la incalzit si adaugam jumatate din morcovii taiati sa ii sotam , pentru a da o culoare frumoasa ciorbei.
Adaugam 4 l de supa de pe oase, zarzavatul taiat , ardeiul si usturoiul.Asezonam si lasam sa fiarba la foc mic pina sunt fierte toate legumele.
Adaugam carnea dezosata si taiata bucatele si buchetelele de conopida.
Lasam sa mai fiarba 10-15 minute pina este fiarta si conopida. Adaugam zeama dupa ardeii iuti, dupa gust, lasam sa dea un clocot , apoi stingem focul.
Un polonic cu ciorba fierbinte il amestecam cu smantana si il rasurnam apoi in ciorba.Omogenizam.
Deasupra presaram frunze de patrunjel verde tocat.
Pofta mare !
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba ungureasca de conopida" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (17)
|