Ciorba de orez cu usturoi

Postat de timea in Ciorbe
26 Feb 2014 | 12652 vizualizari
Ciorba de orez cu usturoi

O ciorba perfecta pentru vremea rece de afara!

Ingrediente

  • 250 gr carne slaba de vitel taiata cubulete mici (puteti pune si carne de pui, e la fel de buna )
  • 3 morcovi potriviti
  • 1/2 gulie
  • 1/2 telina mica
  • 1 ceapa alba
  • 1/2 ardei
  • 4 linguri orez
  • o capatana de usturoi
  • 1 lingura faina
  • 150 ml lapte (sau smantana slaba)
  • patrunjel verde
  • optional un varf de lingurita sare de lamaie (daca va place mai acrisoara)

Mod de preparare

Carnea taiata cubulete o fierbem mai intai separat intr-o oala mai mica aprox 10 minute.
In alt vas (de aprox 3 l) punem apa la fiert.

Curatam si spalam legumele. Ceapa si ardeiul le tocam marunt, morcovii ii taiem rondele iar gulia si telina le taiem cubulete mici.

Cand fierbe apa punem toate legumele in apa clocotita. Adaugam si carnea si lasam sa fiarba la foc mic.

Cand legumele si carnea sunt aproape fierte adaugam orezul spalat si potrivim de sare si piper. Tot acum adaugam si usturoiul curatat si pisat marunt.

In momentul in care orezul este fiert, intr-un bol amestecam faina cu laptele/smantana si adaugam cateva linguri din ciorba calda, apoi turnam in ciorba si amestecam.

Lasam sa mai dea o data in clocot.

Adaugam patrunjelul verde tocat si oprim focul.

Servim cald cu ardei iute!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de orez cu usturoi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (45)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de ied cu spanac verde si smantana

Postat de mihaelar63

Ciorba de ied cu spanac verde si smantana

Legumele curatate se taie marunt . Daca doriti  morcovii si telina se pot da pe razatoare . Capul de ied se curata si se spala cu mare atentie . Eu l-am spalat...

Citeste continuarea

Ciorba de stiuca II

Postat de mihaelar63

Ciorba de stiuca  II

Legumele se curata si se spala. Ceapa si usturoiul se toaca marunt. Telina apio se feliaza. Morcovii si cartofii se taie cuburi. Pestele se spala bine si se tine in apa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.02.2014, 21:30
Timi, n-am încercat până acum, dar aş încerca. Aşa că dacă trec prin Sibiu, asta şi celelalte multe prăjituri care le mai am pe listă. Salută-l pe Mitică, că tot sunt la voi în spaţiu acum.
la 26.02.2014, 21:32
posibil sa fie vreo reteta ungureasca, nu stiu, tata o facea de cand eram copii, eu credeam ca toata lumea mananca asa ceva )) te astept cu drag la Sibiu
la 26.02.2014, 21:34
N-am auzit de asa ciorba,dar cred ca-i buna,ca mie imi place sa pun in ciorbe orez si mereu scap mai mult...
la 26.02.2014, 21:34
oaa! daca o postai de ieri, azi o si faceam ) nu am mancat niciodata, dar sigur o incerc! biig like!
la 26.02.2014, 21:35
Laura sa o faci ca e buna

Vezi toate comentariile (45)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking