Ciorba de stiuca II

Postat de mihaelar63 in Peste
22 Mar 2021 | 693 vizualizari
Ciorba de stiuca  II

 Cand am peste proaspat mereu prepar din capete si cozi cate o ciorbita delicioasa. Noi ne-am obisnuit. Ciorba de peste bine gatita este foarte buna .

Ingrediente

  • Stiuca -3capete + 3 cozi , ficatii si laptiii
  • 1 ceapa mare
  • 3 linguri ulei
  • 3 catei usturoi
  • 3 linguri orez
  • 2 morcovi
  • 2 cartofi
  • 2 linguri pasta ardei kapia cu telina - productie proprie
  • 1 tija de telina
  • 1 foaie de dafin
  • 1 crenguta de leustean
  • pielea de la un macrou afumat
  • 200 ml bulion de rosii productie proprie
  • o manuta de patrunjel tocat
  • sare
  • piper cu lamaie
  • Zeama de lamie -optional

Mod de preparare

  1. Legumele se curata si se spala.
  2. Ceapa si usturoiul se toaca marunt. Telina apio se feliaza.
  3. Morcovii si cartofii se taie cuburi.
  4. Pestele se spala bine si se tine in apa rece pana in momentul in care se introduce la fiert.
  5. Ceapa, usturoiul si morcovul se calesc in ulei.
  6. Adaugati pasta de ardei si telina apio. Amestecati.
  7. Se toarna deasupra 3 l apa.
  8. Sarati. Introduceti la fiert foaia de dafin si crenguta de leustean.
  9. Dupa 15 minute se adauga cartofii si orezul.
  10. Mai trec 10 minute si puteti introduce bucatile de peste, laptii si ficatii.
  11. Pentru gust eu am pus si pielea de la un macrou afumat.
  12. Nu mai fierbeti foarte mult pentru a nu se zdrobi pestele prea tare.
  13. La sfarsit turnati bulionul in oala si piparati cu piper aromatizat cu coaja de lamiie .
  14. Cu o paleta se scoate pestele din oala si se curata de oase. Carnea de stiuca se reintroduce in zeama .
  15. Gustati si sarati sau piparati daca este nevoie.
  16. Serviti ciorba cu multa verdeata tocata.
  17.   Pofta mare !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de stiuca II" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Retete similare

Ciorba de crap

Postat de vasimur

Ciorba de crap

 Curățarea peștelui:  Se curăță peștele de solzi și se îndepărtează intestinele. Se spală bine și se mai lasă cca 1/2 oră în apă rece. Se...

Citeste continuarea

Ciorba din cap de stiuca

Postat de Bunica

Ciorba din cap de stiuca

Pentru inceput am spalat capetele de peste. Intr-o oala de 4 l. am pus 2 l. apa si am pus-o pe foc. Cand apa clocoteste pune bucatile de peste si lasa-le la fiert. Intre timp curata...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.03.2021, 18:50
Ce bunatate!
la 22.03.2021, 19:21
la 22.03.2021, 19:22
nota 10
la 22.03.2021, 19:52
la 22.03.2021, 19:56
Buna!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking