Ingrediente
- Stiuca -3capete + 3 cozi , ficatii si laptiii
- 1 ceapa mare
- 3 linguri ulei
- 3 catei usturoi
- 3 linguri orez
- 2 morcovi
- 2 cartofi
- 2 linguri pasta ardei kapia cu telina - productie proprie
- 1 tija de telina
- 1 foaie de dafin
- 1 crenguta de leustean
- pielea de la un macrou afumat
- 200 ml bulion de rosii productie proprie
- o manuta de patrunjel tocat
- sare
- piper cu lamaie
- Zeama de lamie -optional
Mod de preparare
- Legumele se curata si se spala.
- Ceapa si usturoiul se toaca marunt. Telina apio se feliaza.
- Morcovii si cartofii se taie cuburi.
- Pestele se spala bine si se tine in apa rece pana in momentul in care se introduce la fiert.
- Ceapa, usturoiul si morcovul se calesc in ulei.
- Adaugati pasta de ardei si telina apio. Amestecati.
- Se toarna deasupra 3 l apa.
- Sarati. Introduceti la fiert foaia de dafin si crenguta de leustean.
- Dupa 15 minute se adauga cartofii si orezul.
- Mai trec 10 minute si puteti introduce bucatile de peste, laptii si ficatii.
- Pentru gust eu am pus si pielea de la un macrou afumat.
- Nu mai fierbeti foarte mult pentru a nu se zdrobi pestele prea tare.
- La sfarsit turnati bulionul in oala si piparati cu piper aromatizat cu coaja de lamiie .
- Cu o paleta se scoate pestele din oala si se curata de oase. Carnea de stiuca se reintroduce in zeama .
- Gustati si sarati sau piparati daca este nevoie.
- Serviti ciorba cu multa verdeata tocata.
- Pofta mare !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de stiuca II" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
|