Mancare de post - Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Postat de merisor67 in Mancaruri de post
1 Apr 2015 | 16050 vizualizari
Mancare de post - Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ingrediente

  • 1 kg ciuperci(cu palariile mari)
  • 2 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 radacina pastarnac
  • 2 cepe galbene
  • 1 ceapa rosie
  • 3-4 ardei copti
  • rosii cherry(cate una pentru fiecare ciuperca)
  • 1 capatana usturoi
  • sare dupa gust
  • cimbru
  • piper
  • busuioc
  • 1/2 legatura marar verde
  • 2 foi dafin
  • 100 ml ulei
  • 250 ml apa
  • 300 gr pasta de rosii sau bulion

Mod de preparare

Separam palariile ciupercilor de cozi si indepartam pelicula de deasupra palariilor.

Este optional a indeparta pelicula de deasupra, dar eu prefer sa o elimin.

Spalam ciupercile si le lasam la scurs.

Cozile spalate si curatate, le tocam mai marunt.

Curatam si spalam legumele si le tocam in cubulete.

Usturoiul il curatam si tocam grauntii in rondele pe care le amestecam cu legumele.

Punem uleiul la incins, intr-o tigaie incapatoare si calim legumele in el(mai putin ardeii si rosiile) impreuna cu cozile ciupercilor.

Le asezonam cu sare si condimente dupa gust si picuram din cand in cand putina apa sa nu ramana cu acel gust de prajeala, ne mai protejam putin stomacul.

Nu lasam legumele prea mult pe foc, doar sa se patrunda putin, apoi adaugam si ardeii copti tocati marunt si umplem cu acest mixt palariile ciupercilor.

Peste legumele ramase in tigaie, ca-s mai multe decat au incaput in palariile ciupercilor, adaugam pasta de rosii si apa, gustam amestecul si mai asezonam daca este cazul cu sare si condimente.

Nu mai punem acest amestec la foc pentru ca se va prepara suficient la cuptor.

Asezam ciupercile umplute intr-un vas termorezistent si adaugam printre ele amestecul de legume cu pasta de rosii.

Asezam in fiecare ciuperca si cate o rosie cherry si dam vasul la cuptor pentru 35-40 de minute la 180 de grade, pana cand ciupercile se vor inmuia.

La final presaram deasupra mararul tocat marunt.

Se poate adauga patrunjel nu-i musai sa fie marar, eu l-am preferat de data aceasta.

Legumele au un gust dulceag, iar asezonate cu condimente si zeama pe care au lasat-o ciupercile in timpul prepararii, sunt un adevarat deliciu!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de post - Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (34)
Retete similare

Ghiveci de legume cu fasole verde

Postat de timea

Ghiveci de legume cu fasole verde

Curatam si spalam legumele. Pornim aparatul, punem uleiul in vas si selectam functia Fry pe 15 minute. Calim ceapa si ardeiul tocate marunt in uleiul incins. Adaugam apoi pe rand vinetele,...

Citeste continuarea

Chiftele de legume cu telina si porumb

Postat de gurita_ta2005

Chiftele de legume cu telina si porumb

Dovlecelul zucchini se spala bine si se da pe razatoarea mare cu tot cu coaja,se pune intr-un bol si se lasa cateva minute sa isi lase zeama. Ceapa se toaca marunt,morcovul si telina se da pe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.04.2015, 11:33
Prima! una e a mea
la 01.04.2015, 11:34
Bine, Oana!
la 01.04.2015, 11:34
Am facut si eu dar cu carne imi plac mai mult cu legume
la 01.04.2015, 11:36
Simo, am facut si cu carne, mie imi plac mai mult cu carne )
la 01.04.2015, 11:38

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking