Mancare de pui cu hribi si smantana

Postat de rocsi_1612 in Pui
30 Aug 2016 | 10564 vizualizari
Mancare de pui cu hribi si smantana

Daca sunteti fani ciuperci, daca va plac ciupercile, atunci, aceasta mancare, o sa vi se para un adevarat deliciu. La mine sotul este fan hribi, asa ca el a fost cel mai fericit sa ii fac acest preparat. Puteti sa o serviti cu o mamaliguta calda! Simt ca v-am facut pofta si ca doriti o portie!

Ingrediente

  • 1 piept de pui dezosat
  • 800 gr hribi putin fierti
  • 2 cepe
  • 200 gr smantana de tara
  • 1 lingura parmezan ras
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Puteti pune hribii nefierti, eu am avut o cantitatea mai mare, i-am fiert putin ca sa pun cativa si in congelator si de acolo am oprit si pentru acest preparat. Curatam ceapa, o tocam marunt. Pieptul de pui il spalam, il stergem cu niste servetele, apoi il taiem bucatele potrivite. Hribii bine scursi, ii taiem mai marunt. Intr-o cratita, incingem uleiul. Punem ceapa, puiul, le innabusim 2-3 minute, apoi dam drumul ciupercilor. Lasam 3-4 minute la foc potrivit, amestecam, apoi punem apa, cat sa acoperim ingredientele. Presaram sare, piper, acoperim cu un capac si lasam sa fiarba. Gustam din pui si ciuperci, si cand sunt bine patrunse, iar zeama a scazut suficient dam focul la mic. Nu trebuie sa fie nici prea mult lichid dar nici sa fie scazut de tot. Adaugam smantana, amestecam, apoi dam drumul si la parmezan. Mai lasam pe foc 1-2 minute, apoi dam cratita deoparte. Deasupra presaram patrunvel verde, tocat marunt, apoi servim. Sa aveti pofta!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de pui cu hribi si smantana" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (36)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cartofi copti in suc de rosii

Postat de Dya

Cartofi copti in suc de rosii

Rumenim usor aripioarele de pui, adaugand rand pe rand ardeiul capia, ceapa si usturoiul feliate. Le scoatem apoi intr-o tava pentru cuptor, adaugam cartofii taiati cuburi, rosioarele si...

Citeste continuarea

Pui cu legume si orez (in stil chinezesc)

Postat de Irina

Pui cu legume si orez (in stil chinezesc)

Pregatesc intai ingredientele: puiul il tai fasii, ceapa rosie pestisor, ardeiul capia bastonase, iar morcovii rondele pe diagonala.  Orezul il pun la fiert: trei parti de apa la o parte...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.08.2016, 21:07
la 30.08.2016, 21:10
Rahela
la 30.08.2016, 21:18
Ce bunătate ai făcuuuu!
la 30.08.2016, 21:18
Hmmmm.....cred ca este buna! Imi plac acest gen de mancaruri. Din pacate, iubitul meu nu este "fan" mancaruri cu sos alb!
Imi place ce ai facut tu aici
la 30.08.2016, 21:21
foarte buna mancare

Vezi toate comentariile (36)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking