Ingrediente
- urzici
- 30 ml ulei
- 2 linguri de faina
- 1 capatana de usturoi
- orez
- sare
- 1 lingura de Maggi secretul gustului
Mod de preparare
Mai intai, facem operatiunea cea mai dificila: alegem frunzulitele de urzici, le spalam bine in 2-3 ape, apoi le punem la fiert, pentru 25-30 de minute. Separat, punem orez la fiert, cu 1 lingura de Maggi.
Dupa ce urzicile s-au fiert, le scurgem zeama (nu o aruncam, o oprim ca ne trebuie) si le mixam cu mixerul vertical.
Punem ulei la incins, adaugam faina si amestecam repede. Punem urzicile si treptat, din zeama in care au fiert si amestecam continuu.
Usturoiul il pasam ca pentru mujdei.
Servim urzicile cu orez si usturoi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de urzici" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
|