Ingrediente
- 600 g urzici,
- sare, după gust,
- 3 fire de usturoi verde,
- 2 bucăţi de hrean,
- O linguriță oțet.
Mod de preparare
Se spală bine urzicile, se scurg şi se curăţă de codiţe.
Se pune apa la fiert cu puţină sare, într-o oală încăpătoare. Când apa dă în clocot, se adaugă urzicile şi se fierb bine, ale mele au fost gata în 10 minute. Se scot urzicile într-un alt vas şi se lasă la răcit. se mărunţesc bine, de preferat, la blender, pentru a fi cât mai fine. Apa în care au fiert nu se aruncă, pentru că ne va trebuie la pasul următor.
Se înfierbântă puţin ulei într-o tigaie, se adaugă usturoiul verde tocat mărunt şi se stinge cu apa în care au fiert urzicile. Se adaugă şi urzicile, apoi se mai subțiază cu zeama de la urzici, în funcție de consistența dorită. Se mai lasă un pic să fiarbă, apoi se dau de pe foc.
La final se pregătește un sos din hrean ras, apă, sare și oțet, după gust.
Se servesc alături de mămăligă caldă.
Timp de pregătire: 30 min
Timp de gătire: 20 min
Porţii: 4
Poftă Bună!
Dacă v-a plăcut rețeta mea, o puteți găsi și pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/03/mancare-de-urzici-de-post.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de urzici (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
|