Mancare de urzici (de post)

Postat de ancutsa in Mancaruri de post
16 Mar 2019 | 3922 vizualizari
Mancare de urzici (de post)

O reţetă de primăvară, potrivită pentru perioada Postului, mai puțin în Săptămâna Mare. De obicei le pregătesc cu usturoi, ceapă și făină. Dar mama m-a sfătuit să le fac cu usturoi verde, fără ceapă și făină, că sunt mai ușoare așa. Știe ea ce știe, pentru că au ieșit foarte gustoase. Le-am servit alături de mămăligă caldă și hrean ras. Retete de post creative

Ingrediente

  • 600 g urzici,
  • sare, după gust,
  • 3 fire de usturoi verde,
  • 2 bucăţi de hrean,
  • O linguriță oțet.

Mod de preparare

 

Se spală bine urzicile, se scurg şi se curăţă de codiţe.

 Se pune apa la fiert cu puţină sare, într-o oală încăpătoare. Când apa dă în clocot, se adaugă urzicile şi se fierb bine, ale mele au fost gata în 10 minute. Se scot urzicile într-un alt vas şi se lasă la răcit. se mărunţesc bine, de preferat, la blender, pentru a fi cât mai fine. Apa în care au fiert nu se aruncă, pentru că ne va trebuie la pasul următor.

Se înfierbântă puţin ulei într-o tigaie, se adaugă usturoiul verde tocat mărunt şi se stinge cu apa în care au fiert urzicile. Se adaugă şi urzicile, apoi se mai subțiază cu zeama de la urzici, în funcție de consistența dorită. Se mai lasă un pic să fiarbă, apoi se dau de pe foc.

 La final se pregătește un sos din hrean ras, apă, sare și oțet, după gust.

 Se servesc alături de mămăligă caldă.

 Timp de pregătire: 30 min

Timp de gătire: 20 min

Porţii: 4

 

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut rețeta mea, o puteți găsi și pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/03/mancare-de-urzici-de-post.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de urzici (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Mancare de urzici frecate cu malai (de post)

Postat de autodiag

Mancare de urzici frecate cu malai (de post)

Se spala urzicile foarte bine. Se pune 1 litru de apa la foc impreuna cu o lingurita de sare. In momentul in care apa da in clocote se adauga urzicile si se fierb la foc mic circa 8 minute. Se...

Citeste continuarea

Mancare delicioasa de urzici cu mamaliguta, reteta video

Postat de Bucataras

Mancare delicioasa de urzici cu mamaliguta, reteta video

Urzicile proaspete trebuie scuturate bine, spalate in mai multe ape, apoi oparite cu apa fierbinte. Toata operatiunea se face cu manusi, ca sa nu te intepi :) Eu am deja urzicile trecute prin...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.03.2019, 21:04
la 16.03.2019, 21:18
la 16.03.2019, 21:48
Ce mancare buna ai facut!
la 16.03.2019, 22:09
Foarte bune și sănătoase, urzicile...!
la 17.03.2019, 08:19
De ce mai putin in Saptamana Mare?

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking