Mancare Mexicana cu quinoa

Postat de dantes in Mancaruri de legume
15 Sep 2016 | 4731 vizualizari
Mancare Mexicana cu quinoa

Am pregatit in premiera o mancare cu quinoa in ZIUA CAND IMI RASFAT NEVASTA

Ingrediente

  • 150 g quinoa
  • 1 ceapa medie tocata
  • 1 catel de usturoi tocat
  • 230 g sos de rosi
  • 1 rosie medie tocata
  • 2 ardei iuti,fara samburi,tocati
  • 1 lingura de ulei
  • 1 lingurita ardei iute uscat
  • 1 lingurita chimen
  • 1 lingurita sare
  • 2 ardei grasi (unul rosu unul galben) tocati
  • 100 gr branza care se topeste in cuptor(am amestecat telemea cu cascaval) razalita
  • patrunjel verde tocat

Mod de preparare

Preparare quinoua

Se spala foarte bine guinoua intr-o strecuratoare deasa.Se pune intr-o cratita cu 3 parti apa,cand incepe sa fiarba se da focul mic,se pune capacul si se tine 15 min. apoi se opreste focul si se mai lasa cu capacul 5 min.

Mod de preparare

Intr-o cratita mica se pune la calit ceapa si usturoiul. Se calesc la foc mediu 3 minute.Se adauga rosia tocata,sosul de rosii,ardeiul iute si se lasa la foc mic 7 minute.

Intr-o tigaie mare in care nu se lipeste se pun ardeii grasi la calit si nu se amesteca 3 minute (ca sa faca o crusta maro), apoi se amesteca si se mai lasa cateva minute.Jumatate din cantitatea de ardei se scoate si se pune deoparte. In aceasi tigaie se pune quinoa fiarta peste ardeii ramasi,chimenul si se calesc doua minute impreuna.

Se combina quinoa cu cu sosul de rosii si jumatate din cantitatea de branza,se pune sare si praf de ardei iute dupa gust.

Intr-un vas care se poate baga la cuptor se pune putin ulei si se unge,se pune tot amestecul de quinoa,se pun deasupra ardeii ramasi si apoi restul de branza.

Se acopera vasul cu folie de aluminiu si se pune la cuptor la 190 de grade,pentru 20 minute.Se da folia jos si se mai lasa 10 minute la cuptor.

Se scoate din cuptor si se pune deasupra patrunjel tocat

Se poate servi simplu sau cu o salata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare Mexicana cu quinoa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Paprikas din ciuperci

Postat de panacris

Paprikas din ciuperci

Ceapa verde, usturoiul verde, legumele și verdețurile se curăță, spală sub jet puternic de apă rece, apoi se mărunțesc. Într-o cratiță încăpătoare se pun la călit...

Citeste continuarea

Ciuperci in stil asiatic

Postat de Ksenya

Ciuperci in stil asiatic

Pregatim sosul. Intr-un bol preparam sosul din ingredientele mentionate mai sus  la sos. Intr-un wok sau tigaie incapatoare adaugam uleiul, adaugam ciupercile cand uleiul este incalzit...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.09.2016, 13:15
Tare pișcătoare pare a fi!
la 15.09.2016, 13:58
la 15.09.2016, 14:52
la 15.09.2016, 14:55
la 15.09.2016, 15:30

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking