Ingrediente
- 1 kg gogonele
- 1 kg carne de poc taiata in cubulete
- 1 morcov mare taiat in rondele
- 1 ceapa mare taiata pestisori
- 1 cana cu rosii in bulion
- 1 /2 lingurita pasta de ardei iute
- cimbru,sare si piper patrunjel uscat
Mod de preparare
Cu o seara inainte de ne apuca de gatit aceasta mancarica vom taia gogonelele murate in felii si le vom lasa in apa rece pana a doua zi.Le scurgem bine de apa sarata .
Acum, vom pune feliile de gogonele la fiert intr-o oala cu apa .Le fierbem pentru 30-40 de minute. In acest timp vom cali carnea in ulei .O presaram cu sare si piper.Punem capacul si micsoram focul.O lasam sa se inabuse pentru 10 minute. Adaugam ceapa si morcovul . Amestecam bine. Asezam muraturile si turnam 300 ml apa fiarta.Acoperim si lasam pana cand feliile de gogonea se patrund, aproape, usor cu furculita.Ele vor fi al dente,nu se vor inmuia de tot.
Punem rosiile,pasta de ardei si cimbru.Acoperim pentru inca 10 minute,pe foc mic. Asezonam si presaram patrunjel.
Este foarte gustoasa .Putin acrisoara, dulceaga de la morcov si densa de la porc.
O sa va placa ! :)
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare taraneasca de gogonele murate si porc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
|