Mancare taraneasca de gogonele murate si porc

Postat de Toamna07 in Mancaruri cu carne
3 Feb 2015 | 5030 vizualizari
Mancare taraneasca de gogonele murate si porc

Inca din copilarie imi placeau mancarurile cu muraturi . Mama mea imi facea mancare de castraveti murati in fiecare iarna. Imi place combinatia de acru cu carnea de porc sau pasare. Dupa Mancarea de castraveti murati si pui va provoc sa pregatiti si acest preparat taranesc foarte bun . Cred ca tuturor gospodinelor le prisosesc muraturile !:)

Ingrediente

  • 1 kg gogonele
  • 1 kg carne de poc taiata in cubulete
  • 1 morcov mare taiat in rondele
  • 1 ceapa mare taiata pestisori
  • 1 cana cu rosii in bulion
  • 1 /2 lingurita pasta de ardei iute
  • cimbru,sare si piper patrunjel uscat

Mod de preparare

Cu o seara inainte de ne apuca de gatit aceasta mancarica vom taia gogonelele murate in felii si le vom lasa in apa rece pana a doua zi.Le scurgem bine de apa sarata .

Acum, vom pune feliile de gogonele la fiert intr-o oala cu apa .Le fierbem pentru 30-40 de minute. In acest timp vom cali carnea in ulei .O presaram cu sare si piper.Punem capacul si micsoram focul.O lasam sa se inabuse pentru 10 minute. Adaugam ceapa si morcovul . Amestecam bine. Asezam muraturile si turnam 300 ml apa fiarta.Acoperim si lasam pana cand feliile de gogonea se patrund, aproape, usor cu furculita.Ele vor fi al dente,nu se vor inmuia de tot.

Punem rosiile,pasta de ardei si cimbru.Acoperim pentru inca 10 minute,pe foc mic. Asezonam si presaram patrunjel.

Este foarte gustoasa .Putin acrisoara, dulceaga de la morcov si densa de la porc.

O sa va placa ! :)

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare taraneasca de gogonele murate si porc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

''Taci si-nghite''

Postat de Constelatialeu

''Taci si-nghite''

Facem o mamaliguta mai moale din apa ( lapte) si malai.Afumatura o taiem bucatele mici si o calim cca 10 min.Cand mamaliga a fiert adaugam in ea,untul,smantana,cele doua feluri de branza si...

Citeste continuarea

Pulpa de miel cu rozmarin

Postat de mirela0911

Pulpa de miel cu rozmarin

Se pregateste carnea de cu seara. Se spala bine si se curata de pielite si excesul de grasime (daca este cazul), se lasa sa se scurga de apa si se mai sterge cu prosoape absorbante. Se asaza in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.02.2015, 14:50
Nu am mancat niciodata, dar cred ca e tare buna!
la 03.02.2015, 15:07
Ce combinatie interesanta.de incercat
la 03.02.2015, 15:14
la 03.02.2015, 20:06
la 03.02.2015, 21:21

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking