Ingrediente
- 100 g linte verde,
- 100 g mazăre galbenă,
- 2 linguri ulei,
- 1 ceapă albă,
- 1 morcov,
- 2 cartofi,
- 1 ardei,
- 750 ml apă,
- 2 linguri bulion,
- Sare, după gust,
- opțional: pătrunjel proaspăt, după gust
Mod de preparare
Lași lintea verde și mazărea galbenă la înmuiat peste noapte.
A doua zi le clătești bine cu apă rece și le frămânți cu mâna astfel încât să se decojească ușor (în cazul lintei).
Cureți și speli morcovul, cartofii, ardeiul și ceapa. Tai ceapa solzișori, cartofii îi tai cuburi, ardeiul îl tai cubulețe, iar morcovul, rondele.
Într-o cratiță, încingi puțin ulei și călești ceapa, adaugi sare, morcovul și acoperi cu 200 ml apă (un pahar). După aprox 5 minute, adaugi și cartofii și ardeiul.
Mai completezi cu 350 ml apă (un pahar și jumătate), iar când cartofii sunt aproape fierți, adaugi lintea și mazărea galbenă. Mai lași să fiarbă 10-15 minute.
Adaugi bulionul desfăcut în 200 ml apă.
Mai lași să fiarbă cam 5 minute, apoi iei focul.
Servești cu verdeață proaspătă tocată mărunt.
Poftă Bună!
Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:
https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2021/04/mancare-taraneasca-de-legume.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare taraneasca de legume" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|