Ingrediente
- un borcan de 800 g ardei capia copti ( eu am avut pregatiti de mine)
- 2 cepe rosii
- 5-6 catei de usturoi
- 50 ml ulei
- 250 g smantana cu grasime 20%
- 200 g branza de burduf
- sare
- piper
- busuioc
- patrunjel verde
- 50 ml apa
Mod de preparare
Ceapa si usturoiul se curata se spala si se taie julien sau asa cum va place voua.
Intr-o tigaie incapatoare punem uleiul, ceapa si usturoiul, un pic de sare si lasam la calit ( inmuiat). Adaugam din cand in cand cate putina apa si zeama de la ardei.
Dupa ce s-a inmuiat bine ceapa, adaugam ardeii copti si amestecam bine. Lasam sa fiarba 2-3 minute si amestecam, adaugam smantana, un pic de busuioc, potrivim de gust cu sare, piper, lasam pe foc 2 minute dupa care adaugam branza de burduf amestecam inca 2 minute iar la final presaram cu patrunjel verde tocat si un pic de branza deasupra.
Se serveste cu mamaliguta calda! Este un DELICIU !!!
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de ardei copti in sos de smantana si branza de burduf" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|