Mancarica de ardei copti in sos de smantana si branza de burduf

Postat de lucy2002 in Mancaruri de legume
29 Feb 2020 | 2951 vizualizari
Mancarica de ardei copti in sos de smantana si branza de burduf

Am vazut aceasta reteta aici pe Bucatras.ro si pe blogul lui Merisor si mi-a placut combinatia, asa ca ,m-am hotarat sa o probez si eu . Am ramas incantata dupa prima incercare si de atunci ardeii copti asa-i gatesc. Merge de minune cu mamaliguta calda !!!  Va multumesc frumos pentru reteta!>:D<

Ingrediente

  • un borcan de 800 g ardei capia copti ( eu am avut pregatiti de mine)
  • 2 cepe rosii
  • 5-6 catei de usturoi
  • 50 ml ulei
  • 250 g smantana cu grasime 20%
  • 200 g branza de burduf
  • sare
  • piper
  • busuioc
  • patrunjel verde
  • 50 ml apa

Mod de preparare

Ceapa si usturoiul se curata se spala si se taie julien sau asa cum va place voua.

Intr-o tigaie incapatoare punem uleiul, ceapa si usturoiul, un pic de sare si lasam  la calit ( inmuiat). Adaugam din cand in cand cate putina apa si zeama de la ardei.

Dupa ce s-a inmuiat bine ceapa, adaugam ardeii copti si amestecam bine. Lasam sa fiarba 2-3 minute si amestecam, adaugam smantana, un pic de busuioc, potrivim de gust cu sare, piper, lasam pe foc 2 minute dupa care adaugam branza de burduf amestecam inca 2 minute iar la final presaram cu patrunjel verde tocat si un pic de branza deasupra.

Se serveste cu mamaliguta calda! Este un DELICIU !!!

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de ardei copti in sos de smantana si branza de burduf" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Zucchini in crusta de pesmet cu parmezan

Postat de AdrianUdrea

Zucchini in crusta de pesmet cu parmezan

Spalam bine zucchiniul si il feliem rondele de aproximativ 7-8 mm. Asezam rondelele de zucchini pe un platou si presaram sare peste ele. Le lasam asa 10 minute, sa elimine din lichid, apoi le...

Citeste continuarea

Spaghete cu sos de vinete

Postat de Irina

Spaghete cu sos de vinete

Imi plac foarte mult pastele. Imi plac foarte mult si legumele, asa ca am facut o combinatie intre ele. Va garantez ca a iesit ceva deosebit. Am folosit spaghete mai subtirele, unele care fierb...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.02.2020, 17:23
Ineresanta combinatie
la 29.02.2020, 18:03
De probat!
la 29.02.2020, 18:05
Cred că are un gust tare bun...!
la 29.02.2020, 18:07
la 29.02.2020, 19:08

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking