Mancarica de ardei copti in sos de smantana si branza de burduf

Postat de lucy2002 in Mancaruri de legume
29 Feb 2020 | 2965 vizualizari
Mancarica de ardei copti in sos de smantana si branza de burduf

Am vazut aceasta reteta aici pe Bucatras.ro si pe blogul lui Merisor si mi-a placut combinatia, asa ca ,m-am hotarat sa o probez si eu . Am ramas incantata dupa prima incercare si de atunci ardeii copti asa-i gatesc. Merge de minune cu mamaliguta calda !!!  Va multumesc frumos pentru reteta!>:D<

Ingrediente

  • un borcan de 800 g ardei capia copti ( eu am avut pregatiti de mine)
  • 2 cepe rosii
  • 5-6 catei de usturoi
  • 50 ml ulei
  • 250 g smantana cu grasime 20%
  • 200 g branza de burduf
  • sare
  • piper
  • busuioc
  • patrunjel verde
  • 50 ml apa

Mod de preparare

Ceapa si usturoiul se curata se spala si se taie julien sau asa cum va place voua.

Intr-o tigaie incapatoare punem uleiul, ceapa si usturoiul, un pic de sare si lasam  la calit ( inmuiat). Adaugam din cand in cand cate putina apa si zeama de la ardei.

Dupa ce s-a inmuiat bine ceapa, adaugam ardeii copti si amestecam bine. Lasam sa fiarba 2-3 minute si amestecam, adaugam smantana, un pic de busuioc, potrivim de gust cu sare, piper, lasam pe foc 2 minute dupa care adaugam branza de burduf amestecam inca 2 minute iar la final presaram cu patrunjel verde tocat si un pic de branza deasupra.

Se serveste cu mamaliguta calda! Este un DELICIU !!!

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de ardei copti in sos de smantana si branza de burduf" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Dovlecel cu rosii si mozzarela

Postat de rocsi_1612

Dovlecel cu rosii si mozzarela

Spalam dovlecelul, il curatam si il taiem felii rotunde potrivit de groase. Le saram iar apa ce o lasa o tamponam cu niste servetele.  Rosiile le spalam, scoatem cotoarele si le feliem....

Citeste continuarea

Mancarica de naut

Postat de simona72

Mancarica de naut

Nautul se pune intr-un castron incapator cu apa multa la hidratat, in care va sta peste noapte. Isi va dubla volumul si se va fierbe mai repede. A doua zi, spalati nautul in mai multe ape, puneti...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.02.2020, 17:23
Ineresanta combinatie
la 29.02.2020, 18:03
De probat!
la 29.02.2020, 18:05
Cred că are un gust tare bun...!
la 29.02.2020, 18:07
la 29.02.2020, 19:08

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking