Mancarica de carne de vita cu morcovi si ciocolata /Estofado de carne

Postat de ctlina in Vita
14 Oct 2019 | 1805 vizualizari
Mancarica de carne de vita cu morcovi si ciocolata /Estofado de carne

Clementina vroia ciocolata :) Aceasta reteta cu origini spaniole m-a intrigat. O idee originala ciocolata in sos, puteti pune si un pic de bere, eu n-am pus, dar am pus un os cu maduva pentru un bon gust. https://www.blogulluicatalina.com/2019/10/mancarica-de-carne-de-vita-cu-morcovi.html

Ingrediente

  • 1 kg de carne de vita (pulpa, gulas etc)
  • 1 os cu maduva (faccultativ, cadou de la macelar)
  • 4 linguri ulei de masline
  • 2 cepe
  • 4-6 morcovi
  • 2 catei de usturoi
  • 1 foaie de dafin
  • 1-2 linguri de faina
  • 200 gr de ciuperci
  • 25 cl de bere (am pus apa)
  • 30 cl de sos de rosii
  • 2-3 linguri de smantana
  • 5 patratele de ciocolata neagra
  • patrunjel tocat
  • sare , piper
  • boia de ardei

Mod de preparare

Taiati carnea bucati.

Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul.

Curatati si taiati bucati morcovii.

Intr-o oala incalziti 3 linguri de ulei de masline.

Puneti carnea si colorati-o pe toate partile.

Puneti sare si piper.

Adaugati ceapa, usturoiul si morcovii si reveniti impreuna .

Puneti faina, amestecati si adaugati berea sau apa.

Am pus sosul de rosii (de casa reteta aici) si am adaugat apa la nivelul carnii.

Acoperiti si fierbeti sub presiune timp de 40 de minute (1 ora jumatate la cocota normala).

Curatati si taiati felii ciupercile.

Intr-o tigaie reveniti ciupercile intr-un pic de ulei, adaugati smantana si gatiti impreuna la foc mic timp de 5 minute.

Am pus ciocolata acum si am amestecat. Rezervati.

Cand carnea este gatita, adaugati ciupercile cu smantana si ciocolata si gatiti impreuna 2-3 minute.

Este gata , decorati cu patrunjel tocat.

Serviti fierbinte cu orez, piureu de cartofi , salata, muraturi etc.

Gustul ciocolatei nu se simte dar mirosul ei da, puteti incerca sa puneti mai mult, sosul este delicios si onctuos.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de carne de vita cu morcovi si ciocolata /Estofado de carne" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Kefta Mkaouara (Tajine cu chiftele si oua, in sos de rosii)

Postat de Satisfyyourcravings

Kefta Mkaouara (Tajine cu chiftele si oua, in sos de rosii)

Pentru chiftele, se taie ceapa marunt si se amesteca cu restul ingredientelor, mai putin uleiul. Se formeaza bile de marime potrivita care se prajesc cateva minute pe parte, intr-o tigaie la foc...

Citeste continuarea

Drob din carne de vita in crusta de bacon

Postat de Pungasa_Rogue

Drob din carne de vita in crusta de bacon

Carnea se spala si se fierbe pe jumatate intr-un vas cu apa cat sa o acopere si o lingurita de sare. Dupa ce s-a fiert, carnea se taie in bucati mici si se pune pe o tava. Ceapa si usturouiul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.10.2019, 22:29
la 14.10.2019, 22:37
uite si ciucalata....
la 14.10.2019, 22:38
nu-mi imaginez gustul combinatiei
la 14.10.2019, 22:50
la 14.10.2019, 23:01
Adauga comentariu...

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking