Ingrediente
- 400 grame de mazăre (la conservă)
- 1 ceapă galbenă
- 2 cartofi roz
- 2 morcovi
- 1 ardei gras verde
- 2 roșii
- 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui
- boia de ardei dulce
- sare
- piper
- 1 legătură de mărar
Mod de preparare
Mazărea se scoate din conservă, se clătește sub jet de apă rece și se pune la scurs într-o strecurătoare.
Se curăță ceapa, se spală, se taie și se călește ușor în ulei suficient și la foc mic, până ce se înmoaie.
Se spală ardeiul gras, se îndepărtează cotorul și semințele, se taie cubulețe și se călește cu ceapa.
Se curăță morcovii, se spală, se taie rondele și se călesc, înăbușit, cu ceapa și ardeiul gras.
Când morcovii sunt aproape fierți se curăță cartofii, se spală, se taie cubulețe și se adaugă în cratița cu legumele călite. Se adaugă apă, cât să acopere ingredientele și se fierbe înăbușit, la foc mediu.
Se spală roșiile, se feliază și se adaugă în cratița cu celelalte legume, continuându-se fierberea lor, la foc mediu.
Când cartofii sunt aproape fierți, se adaugă mazărea scursă de apă și după 3-4 minute de fierbere la foc mediu, se condimentează cu: sare, piper și boia, după gust. Se adaugă mărarul spălat, zvântat și tăiat în prealabil și se ia cratița de pe foc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de cartofi, cu mazare" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
|