Ingrediente
- 6-8 cartofi roz
- 1 ceapă galbenă
- 2 roșii
- 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui
- 250-300 grame de piept afumat de porc
- 150-200 ml de suc de roșii
- sare
- piper
- boia de ardei dulce
- 1 legătură de frunze de pătrunjel
Mod de preparare
Se pregătește pieptul de porc. Se clătește puțin cu apă caldă, se feliază și se prăjește ușor în uleiul încins, turnat în cratița în care se va prepara mâncărica.
Se curăță ceapa, se spală, se taie grosier și se adaugă în crăticioara cu pieptul afumat de porc. Se acoperă parțial vasul și se lasă la foc mic, până ce se înmoaie ceapa.
Între timp, se curăță cartofii, se spală și se taie sub formă de cuburi mari, după care se adaugă în crăticioara în care s-au perpelit ușor ceapa și pieptul afumat de porc.
Se adaugă 150-200 ml de apă și se fierb ingredientele la foc mic, acoperit, amestecând din când în când, pentru a nu strivi cartofii, în momentul când se pătrund.
Se spală roșiile și se taie în sferturi.
Între timp se spală frunzele de pătrunjel și se toacă.
Când cartofii sunt aproape fierți, se adaugă roșiile tăiate și se lasă mâncărica la fiert înăbușit, amestecând între timp ușor, din când în când. După încă 4-5 minute se adaugă sucul de roșii și după încă un clocot (cam 3-4 minute) se condimentează mâncarea cu: sare, piper și boia de ardei, după care se ia crăticioara de pe foc.
Se presară pătrunjel tocat și mâncărica se poate servi, caldă, cu murături asortate, salată de sezon sau ardei iuți.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de cartofi, cu piept afumat de porc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
|