Mancarica de curcan cu mazare verde si smantana

Postat de mihaelar63 in Curcan
7 Feb 2021 | 3149 vizualizari
Mancarica de curcan cu mazare verde si smantana

 Initial am dorit sa prepar aceasta mancarica fara sos. Doar sa las sa scada lichidul la fierbere . Cand am gustat putina carnita am avut surpriza sa constat ca era sarata ocna . Am intors-o rapid -din lingura :D - cu un sos de smantana . Nici daca voiam nu iesea mancarica atat de buna !!!!  Deci , dieta incepe doar de luni !!!! :D

Ingrediente

  • 700 gr carne piept curcan - fara os sau piele
  • 500 gr mazare verde -congelata
  • 100 ml ulei floarea soarelui
  • 1 ceapa rosie
  • 1 ceapa galbena
  • 1 morcov
  • 2 rosii
  • 3 catei usturoi
  • 1 foaie dafin
  • 4 fire oregano
  • 4 fire marar
  • 1 legatura mica patrunjel verde tocat
  • piper negru macinat
  • sare

Mod de preparare

  1. Ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt.
  2. Carnea de curcan se taie cuburi . Morcovul se razuieste .
  3. Sotati in ulei ceapa si usturoiul .
  4. Cand acestea incep sa devina sticloase se pune carnea de curcan . Sarati .
  5. In momentul in care se albeste carnea se taoarna apa cat sa o acopere .
  6. Adugati morcovul razuit , mazarea decongelata si rosiile maruntite .
  7. Puneti la fiert foaia de dafin , oregano si crengutele de marar .
  8. Fierberea se va face rapid cam in 15 -20 minute .
  9. Am gustat si am constata ca am ,, scapat " cam multa sare , prea multa .
  10. Am amestecat smantana cu faina alaba si am diluat compozitia cu lichidul cald de pe carne si mazare .
  11. Se toarna la foc mic compozitia cu smantana diluata , amestecand sa nu se faca cocoloase .
  12. La sfarsit asezonati mancarica de mazare cu piper negru macinat si cu multa verdeata tocata .
  13.  Pofta buna !!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de curcan cu mazare verde si smantana" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Gulyas de curcan cu ciuperci de padure si galuste din cartofi

Postat de panacris

Gulyas de curcan cu ciuperci de padure si galuste din cartofi

Carnea se curăță și se pune la fiert în vasul multicooker-ului l programul Boil cca. 30 de minute. Apoi  se scoate și se curăță de oase. Aparatul Multicooker Phillips se...

Citeste continuarea

Orez cu carne de curcan, la cuptor

Postat de oanapl

Orez cu carne de curcan, la cuptor

Se pune la fiert carne de curcan tăiată cubulețe și se lasă să fiarbă la foc potrivit, până când este aproape fiartă. Se adaugă sare și boabe de piper în oală....

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.02.2021, 20:22
la 07.02.2021, 20:44
Buna!
la 07.02.2021, 22:01
O bunătate!
la 07.02.2021, 22:25
Ei na, nu se poate si bun si dieta! Dieta poate sa mai astepte cu asa bunatate!
la 07.02.2021, 23:49
Dai si tu o portie cu mai putina mazare?)))

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking