Ingrediente
- 4 dovlecei,
- 5 ardei,
- 2 cepe mari,
- 6 rosii mari,
- 4 catei de usturoi,
- o legatura patrunjel,
- cateva frunze de cimbru proaspat,
- sare, piper,
- 50ml ulei.
Mod de preparare
Dovleceii ii curat de coaja, le scot semintele si apoi ii tai cubulete. Ardeii, ceapa rosiile le tai tot mare.
Prima data pun cepa, ardeiul, o parte din usturoi, un praf de sare la calit (pana ce ceapa devine sticloasa). Legumele dupa ce le-ai pus sare ar trebui sa-si lase sucul, daca nu sa intampat acest lucru mai ajuta mancarica cu un pic de apa ( cam o jumatate de cescuta). Iese mai gustoasa mancarica daca fierbi in suc prpriu.
Cand s-au fiert adaugi si rosiile,restul de usturoi, jumatate din legatura de parunjel, piper, cimbru si dau la cuptor pana scade si se rumeneste.
POFTA MARE!
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de dovlecei cu ardei si rosii" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (15)
|