Mancarica de fasole

Postat de doralinda72 in Mancaruri de post
16 Noi 2012 | 5343 vizualizari
Mancarica de fasole

E o mancare de post intr-adevar, dar mie imi place foarte mult si in tot restul anului, dar mai ales iarna, cand e frig afara; si bineinteles ca merge niste muraturi langa, sau chiar o ceapa rosie crapata in patru!!!!!! Stiu ca e o mancare banala si care toata lumea stie sa o prepare, dar ptr ca am pregatit-o azi, si mi-a iesit asa gustoasa, m-am gandit sa o postez!

Ingrediente

  • 500 gr fasole alba medie
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 1 morcov
  • 2-3 tulpini de telina impreuna cu frunzele
  • 200 gr bulion de rosii (sau pasta de rosii)
  • putin cimbru uscat
  • sare, piper
  • 100 ml ulei masline

Mod de preparare

Las fasolea toata noaptea intr-o oala cu apa, a doua zi scurg apa si o fierb 30 min in oala sub presiune ( depinde de fasole, eu uneori o las chiar mai putin, 20 min). Intre timp, calesc ceapa in ulei, adaug bulionul de rosii, las sa fiarba cam 5 minute apoi adaug fasolea, morcovul taiat rondele, telina si cimbru, amestec si o iau de pe foc. Vars continutul intr-o tava pirex sau de lut, acopar cu apa fierbinte si las la cuptor 20 min la 200C. Potrivesc de sare si piper dupa gust.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de fasole" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Mancarica de pastai, cu ciolan afumat

Postat de vasimur

Mancarica de pastai, cu ciolan afumat

Curățăm ceapa, usturoiul, ardeii și roșiile și le spălăm bine cu apă rece. Observație1: Dacă avem ciolan cu os, îl punem la fiert și-l lăsăm până ce carnea se...

Citeste continuarea

Mancarica de fasole cu afumatura

Postat de oanapl

Mancarica de fasole cu afumatura

Se toacă ceapa verde rondele și se călește în 2 linguri ulei de măsline. Se adaugă roșia și ardeiul cubulețe, iar morcovul se dă pe răzătoarea mică. Se asezonează cu sare,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.11.2012, 19:36
Asta-i tare buna!
la 16.11.2012, 19:37
Oh merisor, as putea manca toata oala!!!
la 16.11.2012, 19:40
foarte buna
la 16.11.2012, 19:41
buna tare...
la 16.11.2012, 19:53
Geanona, caroline......

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking