Mancarica de fasole cu afumatura

Postat de gatiticuspor in Mancaruri de legume
3 Aug 2012 | 17678 vizualizari
Mancarica de fasole cu afumatura

Aceasta este mancarea preferata a copilariei mele si desi inca este pe locuri fruntase pe lista de preferinte, trebuie sa recunosc ca nu o prepar des deoarece britanicii mananca foarte multa fasole la conserva. Dar eu nu rezist fara o fasole buna cu afumatura preparata in casa. Impartasesc cu voi astazi, reteta pe care bunica si mama ne-o facea cand eram mici (cu mici modificari pentru ca nu gasesc toate ingredientele, nu pentru ca nu era buna asa cum o faceau ele).

Ingrediente

  • o conserva de fasole (400g) si nu ma bateti dar nu am gasit fasole uscata
  • o ceapa plus un fir de ceapa verde pentru un plus de culoare
  • un morcov
  • un ardei gras (eu am pus kapia)
  • 100g costita afumata
  • 3 felii carnat chorizo (optional, mie imi place cand gasesc bucati crocante in fasole)
  • un cub condimente de legume
  • patrunjel dupa gust
  • o lingura pasta de tomate
  • sare si piper
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Daca folositi fasole uscata, puneti-o la fiert in apa rece pana ce incepe sa se inmoaie si sa se decojeasca, apoi schimbati apa si puneti la fiert din nou pana se sfarama cand strangeti bobul de fasole intre degete.

Daca folositi fasole la conserva procedati astfel: taiati costita afumata si chorizo in felii subtiri si puneti-le la prajit in putin ulei.

Tocati ceapa morcovul si ardeiul gras si puneti-le la calit peste costita afumata.

Cand legumele s-au calit adaugati fasolea scursa de apa si amestecati bine.

Adaugati apa cat sa acopere toate ingredientele si lasati sa dea in clocot.

Cand apa a inceput sa clocoteasca adugati cubul de legume si amestecati pana se dizolva, potriviti de sare si piper.

Adaugati pasta de tomate, amestecati bine si lasati sa fiarba pentru inca 15 minute la foc mic. Acoperiti oala cu un capac.

La final adaugati patrunjelul tocat marunt si luati de pe foc.

Eu am servit aceasta buntate cu castraveti murati si gogosari.

POFTA BUNA!!!

  

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de fasole cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Mancarica de fasole cu afumatura

Postat de oanapl

Mancarica de fasole cu afumatura

Se toacă ceapa verde rondele și se călește în 2 linguri ulei de măsline. Se adaugă roșia și ardeiul cubulețe, iar morcovul se dă pe răzătoarea mică. Se asezonează cu sare,...

Citeste continuarea

Mancarica incropita

Postat de Constelatialeu

Mancarica incropita

M-am dus in gradina am adunat fasolica, am curatat-o si am spalat-o apoi am taiat-o mai marunt. Ceapa am curatat-o, spalat-o si apoi am taiat-o marunt. Am taiat si bucatele de carne si apoi le-am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.08.2012, 19:17
o am si eu in plan, dar n-am ajuns sa o fac
la 03.08.2012, 19:49
toata lumea face fasole
la 03.08.2012, 21:35
buna tare
la 03.08.2012, 22:17
delicios
la 03.08.2012, 22:46
buna fasolea

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking