Ingrediente
- 1 kg boabe de fasole
- coasta afumata, din pacate nu am gasit ciolan :( - vreo 800 de gr
- 50 gr ulei
- 2 cepe mari
- pasta de tomate
- foaie de dafin
- cimbru,piper,sare
- marar
Mod de preparare
Alegem fasolea si o punem la fiert in apa - schimbam vreo 3 ape, dupa care o punem in oala minune sa fierba impreuna cu coasta portionata cca 1 ora - acum na..in functie de fasole :P
Dupa ce s-a fiert, tocam ceapa si o calim in ulei pana se inmoaie bine, apoi punem pasta de tomate,foaia de dafin si putina zeama de la fasole si fierbem sa se patrunda ceapa. Apoi adaugam boabele fierte si carnea si completam cu zeama pana obtinem o consistenta mai moale.
Asezonam cu piper, sare si cimbru dupa gust si la final punem marar tocat marunt.
Se serveste cel mai bine cu muraturi.
Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Iahnie de fasole cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (7)
|