Iahnie de fasole cu afumatura, reteta traditionala pentru o masa delicioasa in familie

Postat de claudiaO in Porc
9 Dec 2013 | 34515 vizualizari
Iahnie de fasole cu afumatura, reteta traditionala pentru o masa delicioasa in familie

Iahnie de fasole cu afumatura, reteta traditionala pentru o masa delicioasa in familie De cand traia Radu Anton Roman am capatat un obicei - de 1 decembrie facem fasole cu ciolan...nu se putea ca in acest an sa ratez obiceiul ...asa ca ...duminica trecuta am prestat o bunaciune de fasolica :)

Ingrediente

Ingrediente pentru Iahnie de fasole cu afumatura, reteta traditionala pentru o masa delicioasa in familie:

  • 1 kg boabe de fasole
  • coasta afumata, din pacate nu am gasit ciolan :( - vreo 800 de gr
  • 50 gr ulei
  • 2 cepe mari
  • pasta de tomate
  • foaie de dafin
  • cimbru,piper,sare
  • marar

Mod de preparare

Cum se prepara Iahnie de fasole cu afumatura, reteta traditionala pentru o masa delicioasa in familie:

Alegem fasolea si o punem la fiert in apa - schimbam vreo 3 ape, dupa care o punem in oala minune sa fierba impreuna cu coasta portionata cca 1 ora - acum na..in functie de fasole :P

Dupa ce s-a fiert, tocam ceapa si o calim in ulei pana se inmoaie bine, apoi punem pasta de tomate,foaia de dafin  si putina zeama de la fasole si fierbem sa se patrunda ceapa. Apoi adaugam boabele fierte si carnea si completam cu zeama pana obtinem o consistenta mai moale.

Asezonam cu piper, sare si cimbru dupa gust si la final punem marar tocat marunt.

Se serveste cel mai bine cu muraturi.

Pofta Buna!

 Iahnie de fasole cu mult ciolan este una dintre mancarurile mele favorite. Simpla si gustoasa este si reteta de Iahnie de fasole cu costita de porc

Va recomandam si reteta de Iahnie de fasole cu salata de ardei copti

Daca ti-a placut reteta noastra "Iahnie de fasole cu afumatura, reteta traditionala pentru o masa delicioasa in familie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Broccoli și sparanghel gratinat cu gorgonzola

Descoperă rețeta de broccoli și sparanghel gratinat cu gorgonzola, un fel de mâncare savuros și sănătos. Află... citeste mai mult

Broccoli și sparanghel gratinat cu gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

TOCHITURĂ DE PORC

Postat de panacris

TOCHITURĂ DE PORC

Într-un vas cu fundul gros, tip ceaun, ar fi ideal, eu m-am folosit de Laurențiu-Ionel, mulitcooker-ul Phillips, se pune la încins untura, se adaugă ficatul tăiat cubulețe, se...

Citeste continuarea

Cotlet marinat la gratar si garnitura de cartofi cu malai

Postat de rocsi_1612

Cotlet marinat la gratar si garnitura de cartofi cu malai

Cotletul: Spalam feliile de cotlet, le tamponam cu un servet si le batem putin cu ciocanul de snitele. Intr-un bol pregatim marinata: curatam usturoiul si il pisam. Punem mustarul, mierea,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.12.2013, 15:21
foarte gustoasa
la 09.12.2013, 15:36
la 09.12.2013, 21:02
Place....!
la 10.12.2013, 00:35
la 10.12.2013, 08:45

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking