Fasole uscata cu afumatura si legume

Postat de babi5 in Porc
24 Noi 2013 | 3541 vizualizari
Fasole uscata cu afumatura si legume

Dragii mei, am primit de la fiica cea mica fasole uscata rosie, care si ea a primit-o de la fina ei din Spania. Am tot taraganat-o si am mutat-o dintr-un loc in altul, dar gandul imi era tot la ea, cum sa o pregatesc, fiindca aveam asa o retinere pentru culoarea ei. Ieri i-a venit randul si am procedat cu "dumneaei" ca si cu fasolica noastra, am pus-o la inmuiat de cu seara si dimineata surprizzzaaa de proportii apa era precum rugina si aceiasi surpriza ca nu si-a marit volumul ca si a noastra fasole. Am pus-o la foc si am tot schimbat apa dupa cateva clocote repetat fiindca se tot colora, dar pana la urma ma gandesc ca asa trebuie sa fie. Sa vedeti ce a iesit...

Ingrediente

  • 600 gr fasole (rosie)
  • 4 morcovi potriviti ca marime
  • 2 cepe
  • 3 catei de usturoi
  • marar verde
  • jambon afumat (eu am avut cca 700 gr )
  • piper
  • sare
  • boia
  • vegeta
  • cimbru
  • foaie de dafin
  • 100 ml ulei
  • faina 3 linguri
  • pasta bukion 2 linguri
  • 1 lingura ardei macinat (eu am la borcan )

Mod de preparare

Am pus fasolea la inmuiat e cu seara, apoi am pus-o sa dea cateva clocote cu apa cat sa o acopere (am tot schimbat apa de cateva ori, deoarece fiind rosie s-a tot colorat apa). Am repetat aceasta operatiune de cateva ori, punem apa fierbinte cu putin deasupra fasolei. Apoi am adaugat afumatura taiata bucatele mai mici, am adaugat ceapa tocata, ardeiul macinat, foaia de dafin, cimbru si am lasat la fiert la foc mic.

Intre timp am curatat zarzavatul, l-am spalat si l-am tocat. Cand carnea si fasolea sunt aproape fierte adaugam si zarzavatul, mai lasam la fiert 20 minute, potrivim de sare si piper.

Intre timp punem uleiul la incins intr-o tigaie cu usturoiul, am lasat putin la calit, am adaugat faina si am lasat sa se rumeneasca, am adaugat boiaua, apoi cu un polonic am luat din zeama din oala si am adaugat peste faina amestecind repede sa nu se cocoloseasca si adaugand mereu zeama pana obtinem mai subtire compozitia apoi punem peste fasole. Adaugam si bulionul diluat cu putina apa si mai lasam 10 minute sa fiarba amestecand din cand in cand sa nu se prinda de fundul oalei.

Gata fasolea pentru a fi servita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole uscata cu afumatura si legume" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de fasole cu afumaturi

Postat de RODIMUR

Ciorba de fasole cu afumaturi

Se alege fasolea, se spală bine și se pune la înmuiat cu apă multă, rece, cu o seară înainte de a fi preparată ciorbița. A doua zi se strecoară fasolea, se clătește...

Citeste continuarea

Mancarica de fasole cu afumatura

Postat de gatiticuspor

Mancarica de fasole cu afumatura

Daca folositi fasole uscata, puneti-o la fiert in apa rece pana ce incepe sa se inmoaie si sa se decojeasca, apoi schimbati apa si puneti la fiert din nou pana se sfarama cand strangeti bobul de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.11.2013, 18:09
la 24.11.2013, 19:09
la 24.11.2013, 19:12
Multumesc MotanLaOale
la 24.11.2013, 19:13
Craciunita Contelatialeu pup si multumesc
la 24.11.2013, 19:29
bun bun

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking