Ingrediente
- 600 gr fasole (rosie)
- 4 morcovi potriviti ca marime
- 2 cepe
- 3 catei de usturoi
- marar verde
- jambon afumat (eu am avut cca 700 gr )
- piper
- sare
- boia
- vegeta
- cimbru
- foaie de dafin
- 100 ml ulei
- faina 3 linguri
- pasta bukion 2 linguri
- 1 lingura ardei macinat (eu am la borcan )
Mod de preparare
Am pus fasolea la inmuiat e cu seara, apoi am pus-o sa dea cateva clocote cu apa cat sa o acopere (am tot schimbat apa de cateva ori, deoarece fiind rosie s-a tot colorat apa). Am repetat aceasta operatiune de cateva ori, punem apa fierbinte cu putin deasupra fasolei. Apoi am adaugat afumatura taiata bucatele mai mici, am adaugat ceapa tocata, ardeiul macinat, foaia de dafin, cimbru si am lasat la fiert la foc mic.
Intre timp am curatat zarzavatul, l-am spalat si l-am tocat. Cand carnea si fasolea sunt aproape fierte adaugam si zarzavatul, mai lasam la fiert 20 minute, potrivim de sare si piper.
Intre timp punem uleiul la incins intr-o tigaie cu usturoiul, am lasat putin la calit, am adaugat faina si am lasat sa se rumeneasca, am adaugat boiaua, apoi cu un polonic am luat din zeama din oala si am adaugat peste faina amestecind repede sa nu se cocoloseasca si adaugand mereu zeama pana obtinem mai subtire compozitia apoi punem peste fasole. Adaugam si bulionul diluat cu putina apa si mai lasam 10 minute sa fiarba amestecand din cand in cand sa nu se prinda de fundul oalei.
Gata fasolea pentru a fi servita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole uscata cu afumatura si legume" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (23)
|