Ingrediente
- fasole albă boabe uscată 500 g.
- ciolan afumat 500 g.
- morcov 2 bucăți,
- țelină cca. 100 g,
- ceapă galbenă 1 bucată,
- sare iodată aromată cu cimbru și mărar a la Panacris,
- piper macinat proaspat,
- foi de dafin uscate,
- leuștean proaspăt 2 fire,
- pastă de roșii cca. 100 ml.
Mod de preparare
Fasolea se curăță de impurități, se pune peste noapte în apă rece pentru a se umfla și să fiarbă mai repede. De această dată am testat aparatul Philips Multicooker pentru a fierbe fasolea. Se conectează la sursa de curent, se adaugă fasolea, după ce a fost în prealabil scursă de apa în care a stat peste noapte, legumele curățate și mărunțite, în vasul aparatului se adaugă cca. 1000 ml apă, apoi din MENIU se selectează programul BOIL și se lasă la fiert cca. 30 de minute. După ce a expirat timpul de gătire se scoate fasolea din vas și se lasă la cald. Motivul este următorul: se pune la gătit ciolanul afumat, spălat și porționat, la programul BOIL timp de 30 de minute cu cca. 500 apă. După ce expiră timpul de gătire, se adaugă fasolea peste ciolan, se programează aparatul la STEW, pentru 30 de minute, cu cca. 5 minute înainte sfârșitul programului, se asezonează de mirodenii și se adaugă pasta de roșii.
Se servește fierbinte, cu pâine sau mămăligă, alături de o ceapă roșie stropită cu puțin ulei de măsline și oțet de prune.
Spor și poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole cu ciolan afumat" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (17)
|