Ingrediente
- 1kg ciolan afumat dezosat
- 500 gr fasole boabe
- sare
- 3 cepe
- 3 morcovi mici
- 1 ardei rosu
- 1 telina mica
- 8 catei usturoi
- 2 linguri pasta ardei rosu
- 1 lingurita boia ardei iute
- 100 ml ulei
- 1 foaie dafin
- 1 lingura cimbru tocat
- 2 linguri faina alba
- sare
- 1/2 lingurita bicarbonat
Mod de preparare
Fasolea se spala bine si se pune la fiert cu bicarbonatul .
Dupa primul clocot se schimba apa . Astfel va fierbe mai repede .
Acum se pune la fiert si ciolanul intreg .
Legumele se curata si se spala . Se toaca de marimea si forma preferata .
Scoateti ciolanul si-l feliati .
Dati feliile prin faina alba+pasta de ardei si le prajiti in ulei incins .
In uleiul ramas caliti legumele , adaugati fasolea fiarta cu tot cu apa .
In acest moment puneti boiaua , cimbrul , sarea si foaia de dafin .
Lasati mancarica pe foc sa scada apa . Serviti cu verdeata si felii de ciolan afumat prajite rumen .
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de fasole cu ciolan afumat" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (23)
|