Mancare de fasole cu ciolan afumat

Postat de mihaelar63 in Porc
10 Dec 2013 | 8481 vizualizari
Mancare de fasole cu ciolan afumat

Inca o mancarica serioasa de aceia gen ,, piesa de rezistenta ,, . Binenteles ca ar figura in meniul localului meu . Nu stiu denumirea soiului de fasole boabe ( la noi se zice fasole grănata ), o am de la piata , dar este deosebit de gustoasa .

Ingrediente

  • 1kg ciolan afumat dezosat
  • 500 gr fasole boabe
  • sare
  • 3 cepe
  • 3 morcovi mici
  • 1 ardei rosu
  • 1 telina mica
  • 8 catei usturoi
  • 2 linguri pasta ardei rosu
  • 1 lingurita boia ardei iute
  • 100 ml ulei
  • 1 foaie dafin
  • 1 lingura cimbru tocat
  • 2 linguri faina alba
  • sare
  • 1/2 lingurita bicarbonat

Mod de preparare

 Fasolea se spala bine si se pune la fiert cu bicarbonatul .

Dupa primul clocot se schimba apa . Astfel va fierbe mai repede .

Acum se pune la fiert si ciolanul intreg .

Legumele se curata si se spala . Se toaca de marimea si forma preferata .

Scoateti ciolanul si-l feliati .

Dati feliile  prin faina alba+pasta de ardei si le prajiti in ulei incins .

In uleiul ramas caliti legumele , adaugati fasolea fiarta cu tot cu apa .

In  acest moment puneti boiaua , cimbrul , sarea si foaia de dafin .

Lasati mancarica pe foc sa scada apa . Serviti cu verdeata si felii de ciolan afumat prajite rumen .

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de fasole cu ciolan afumat" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Iahnie de fasole cu ciolan afumat

Postat de AlexTeacher

Iahnie de fasole cu ciolan afumat

  1. Lasati fasolea sa se inmoaie peste noapte in apa calduta. O sa isi dubleze volumul. Astfel fasolea va fierbe mai repede si bobul nu se va mai sparge cu-atata usurinta. Adaugati...

Citeste continuarea

Ciolan afumat cu fasole verde

Postat de Constelatialeu

Ciolan afumat cu fasole verde

Se taie in bucati mai mici ciolanul, se spala, se aseaza intr-un vas de yena se adauga o cana de apa si se da la cuptor, cca 1 ora, din cand in cand mai intoarcem bucatile de pe o parte pe alta si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.12.2013, 18:10
dar te-ai pornit,nu gluma )))
la 10.12.2013, 18:11
vai,opreste-te Mihaela,inainte sa mor)mce de retete delicioase
la 10.12.2013, 18:21
ce bunatate
la 10.12.2013, 18:24
Da mai opreste-te fato tulai Doamne,vrei sa ne ucizi?))
la 10.12.2013, 18:25
Valeu,a dat peste cap pana si bateriile duraccel...de azi dimineata e in priza,sa o scoata cineva pana nu iese fum...

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking