Mâncărică de legume cu cârnaţi afumaţi

Postat de ela2015 in Mancaruri cu carne
9 Aug 2015 | 2793 vizualizari
Mâncărică de legume cu cârnaţi afumaţi

Ingrediente

  • 2 cepe galbene;
  • 2 morcovi;
  • 1 ardei gras roşu;
  • 1/2 ardei gras galben;
  • 1 dovlecel mai mare sau 2 mai micuţi;
  • 2 căţei de usturoi;
  • 5 linguri suc de roşii mai gros (făcut în casă);
  • 1 bucată cârnaţ de casă afumat (50 cm), tăiat bucăţi potrivite;
  • sare;
  • piper;
  • 200 ml apă caldă;
  • 2-3 linguri de ulei;
  • foi de dafin (opţional).

Mod de preparare

Pregătim legumele. 

Le spălăm, le curăţăm, le îndepărtăm seminţele şi le tăiem  (ceapa o tocam mărunt, morcovii rondele, ardeii şi dovlecelul cubuleţe).

Într-o tigaie punem la încins 2-3 linguri de ulei şi adăugăm legumele. Dacă folosiţi dovlecei mai fragezi îi adăugaţi în tigaie după ce toate celelalte legume s-au înmuiat.

Lăsăm legumele să se înăbuşe suficient, picurând apă călduţă ori de câte ori este nevoie pentru a preveni arderea lor, iar dacă este nevoie acoperiţi tigaia cu capac.

La mijlocul timpului de fierbere adăugăm usturoiul (curăţat şi tăiat feliuţe) şi frunza de dafin (dacă folosiţi).

După ce legumele sunt pătrunse, se adaugă sucul de roşii.

Se mai continuă fierberea maxim 10 minute, timp în care punem şi cârnăciorii în tigaie peste legume.

Potrivim gustul de sare şi piper.

Servim cu mămăliguţă, smântână, brănză de burduf, ardei iuţi etc.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mâncărică de legume cu cârnaţi afumaţi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Mancarica rapida cu carnati de casa si legume

Postat de simona72

Mancarica rapida cu carnati de casa si legume

Carnatii se prajesc intr-o tigaie teflonata cu o lingura ulei cu capacul pus si la flacara potrivita. Legumele fierte eu le-am avut ramase de cu o zi dinainte de la o supa de vitel. Asa ca,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.08.2015, 16:29
Ce buna cu carnati afumati !!!
la 09.08.2015, 16:37
Yummmm, asta da mancare buna!
la 09.08.2015, 17:05
Ce bine suna!
la 09.08.2015, 17:34
la 09.08.2015, 17:55
mmm... deja mi-e pofta!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking