Ingrediente
- 300 g linte verde
- 2 cepe mici
- 2 catei de usturoi
- 3 linguri de ulei de măsline
- 4 morcovi tăiati în rondele
- apă
- 2 linguri pasta de tomate
- 1 linguriță boia
- cimbru, dafin
- sare și piper
Mod de preparare
Nu-i nevoie să-nmuiați inainte lintea. Spălați-o bine.
Se curata si se toaca marunt ceapa si usturoiul.
Se încălzește uleiul de măsline într-o tigaie adanca și se prăjește ceapa și usturoiul .
Se adauga rondelele de morcovi si lintea verde. Revenim timp de 5 minute .
Se acoperă cu apă, se adaugă sosul de roșii si se amestecă .
Se adaugă cimbrul, dafinul, boia de ardei , sare și piper.
Se pune un capac și se fierbe la foc mic timp de 35-40 minute.
Se mai adaugă apă, dacă este necesar și se amestecă din când în când .
Verificati de sare si piper.
Serviti cald.
Poftă .Buna!
Alte retete cu linte.
Pofta Buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de linte cu morcovi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
|