Ingrediente
- 1 punga de linte rosie de 500 de grame
- 2 morcovi
- 3 cepe
- 1 ardei rosu
- ulei 100 de ml
- bulion - optional
- 4 catei de usturoi
- sare
- piper dupa gust
- 1 cana de 200 de ml de apa
Mod de preparare
Se lasa la hidratat lintea rosie de pe o zi pe alta, apoi se strecoara si se clateste cu apa rece, dupa care taiem 2 cepe albe solzisori si le calim in ulei la foc mic vreo 5 -10 min, apoi adaugam pe rand morcovii rasi pe razatoarea cu ochiuri mici, usturoiul ras si ardeiul taiat marunt si le inabusim impreuna vreo 5 min, apoi adaugam lintea si adaugam si 1 cana de apa de 200 de ml de apa si le fierbem la foc mic vreo 50 - 60 min , pana vedem ca este facuta lintea, din cand in cand mai amestecam ca sa nu se prinda de cratita .
Cand este gata, intr-o tigaie taiem 1 ceapa rosie juliene, o calim 5 min pana devine moale si sticloasa, apoi o adaugam peste lintea rosie.
Va doresc pofta buna si un post usor !
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de linte rosie de post" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|