Mancarica de linte rosie de post

Postat de PopaAngela in Mancaruri de post
31 Mar 2019 | 4047 vizualizari
Mancarica de linte rosie de post

Ingrediente

  • 1 punga de linte rosie de 500 de grame 
  • 2 morcovi 
  • 3 cepe
  • 1 ardei rosu 
  • ulei 100 de ml 
  • bulion - optional
  • 4 catei de usturoi 
  • sare 
  • piper dupa gust
  • 1 cana de 200 de ml de apa 

Mod de preparare

Se lasa la hidratat lintea rosie de pe o zi pe alta, apoi se strecoara si se clateste cu apa rece, dupa care taiem 2 cepe albe solzisori si le calim in ulei la  foc mic vreo 5 -10  min, apoi adaugam pe rand morcovii rasi pe razatoarea cu ochiuri  mici, usturoiul ras si ardeiul taiat marunt si le inabusim impreuna vreo 5 min, apoi adaugam lintea si adaugam si 1 cana de apa de 200 de ml de apa si le fierbem la foc mic vreo 50 - 60 min , pana  vedem ca este facuta lintea, din cand in cand  mai amestecam ca sa nu se prinda de cratita . 

Cand este gata, intr-o tigaie taiem 1 ceapa rosie juliene, o  calim 5 min pana devine moale si sticloasa, apoi o adaugam peste lintea rosie.

Va doresc pofta buna si un post usor !   

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de linte rosie de post" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Mancare de praz cu bucatele de soia

Postat de panacris

Mancare de praz cu bucatele de soia

Cuburile de soia se pun la fiert in apa rece cu putina sare, ierburi provensale si usturoi presat, cca. 15 minute la foc mediu, neacoperit. Intre timp se curata prazul se taie rondele, se pune la...

Citeste continuarea

Mancare de orez cu rosii deshidratate si sos de zacusca

Postat de AdrianUdrea

Mancare de orez cu rosii deshidratate si sos de zacusca

Se spala orezul in doua ape, apoi se lasa la hidratat in apă, cat sa fie acoperit, pana pregatim celelalte ingrediente. Se curata legumele si se toaca in cuburi, respectiv rondele, apoi se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.04.2019, 16:47
la 01.04.2019, 16:50
la 01.04.2019, 17:05
la 01.04.2019, 17:08
Lintea nu este prietena cu mine,dar apreciez efortul tau!
la 01.04.2019, 17:33
Încă n-am gătit linte, dar cred că voi încerca, pentru că au apărut tot felul de rețete interesante...

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking