Mancarica de masline cu pui si ciuperci -tajine bi zeitoun

Postat de hanna in Mancaruri cu carne
7 Aug 2015 | 4332 vizualizari
Mancarica de masline cu pui si ciuperci -tajine bi zeitoun

Acest fel vine dintr-o regiune cunoscuta in Nordul Africii pentru terenurile imense de maslini si fermele de ciuperci, dezvoltate in pesterile de la poalele muntilor in Algeria.

Ingrediente

  • ulei de masline
  • 1 ceapa felii
  • 4 catei de usturoi ( eu am avut maslinele umplute cu usturoi)
  • 3 ciocanele de pui
  • sare
  • piper
  • turmeric - curcuma ( pt culoare aurie)
  • 1 conserva ciuperci
  • 2 morcovi taiati rondele
  • 1 cartof taiat in bucati mai mari
  • 1 borcan masline verzi
  • 4 cani de apa

Mod de preparare

Puneti uleiul cu ceapa si usturoiul, puiul si sarea, piperul si turmericul pe foc pana ceapa devine aurie. Adaugati apa atat cat sa acopere puiul si lasati la foc mic cam 20 minute. Pe urma, adaugati restul legumelor - ciuperci, morcovii, cartofii si maslinele, acoperiti si lasati la foc mic pana cand in oala ramane un sos mai subtire sau pana cand s-au preparat legumele. 

Serviti cu paine calda; muraturile nu prea merg. Noi am papat cu pasta de ardei iute. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de masline cu pui si ciuperci -tajine bi zeitoun" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Ardei umpluti cu afumatura si ciuperci

Postat de Ina

Ardei umpluti cu afumatura si ciuperci

Se scoate cotorul ardeilor cu grija, pentru a nu rupe ardeii. Spalam bine ardeii si in interior, pentru a indeparta  semintele. Curatam ceapa si morcovul , le tocam marunt  si...

Citeste continuarea

Fasole uscata cu afumatura

Postat de cristeena20

Fasole uscata cu afumatura

Punem fasolea la inmuiat cu o seara inainte; a doua zi o punem la fiert in cucta (oala cu presiune) cu o foaie de dafin si apa cat sa acopere. Lasam sa fiarba cca 20 minute, apoi stingem focul si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.08.2015, 08:33
la 07.08.2015, 10:49
Tare bun
la 07.08.2015, 11:18
Foarte buna!
la 07.08.2015, 15:41
Ce preparat gustos!!!! Si poze pe masura! Nu mai zic de vasul tajine!
la 07.08.2015, 20:53

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking