Mancarica de mazare

Postat de Leontina_Costel1970 in Mancaruri de post
24 Noi 2018 | 4204 vizualizari
Mancarica de mazare

Ingrediente

  • 3 cepe mari
  • 1.5 kg mazare congelata
  • 3-4 linguri amestec rosii cu ardei ( pregatit de toamna)
  • 40 ml ulei
  • 3 lg bulion
  • sare
  • 1 ling zahar daca este nevoie ( posibil ca mazarea sa fie foarte dulce)
  • 1 lg marar

Mod de preparare

Curatam ceapa, o spalam si o taiem marunt.

Punem pe foc o cratita, adaugam uleiul, lasam sa se incinga, apoi adaugam ceapa si un pic de sare, amestecam pana ce devine sticloasa. Adaugam amestecul de rosii si ardei, amestecam, apoi punem mazarea scoasa din congelator. Acoperim cratita cu un capac si lasam sa se inabuse pana incepe sa se dezghete mazarea, apoi adaugam apa cat sa depaseasca de 3 degete. Lasam sa fiarba bine mazarea, la foc mic cu capacul peste cratita. Cand mazarea este fiarta, adaugam si bulionul, sare si zahar daca este nevoie, lasam sa mai fiarba 5-6 min.

Stingem focul si adaugam maraul tocat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de mazare" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Mancarica de mazare cu carne de pui

Postat de oanapl

Mancarica de mazare cu carne de pui

Se toacă ceapa, roșia și ardeiul cubulețe, iar morcovul se dă pe răzătoarea mică. Pieptul se taie cubulețe și se sotează câteva minute, până când carnea...

Citeste continuarea

Mancarica de mazare, cu pulpa de porc

Postat de RODIMUR

Mancarica de mazare, cu pulpa de porc

Carnea se spală, se alege de grăsime și de pielițe, se feliază și se pune în cratiță, cu 3-4 linguri de ulei la foc domol, până se albește pe toate fețele, după care se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.11.2018, 10:42
la 26.11.2018, 10:43
Foarte mult imi place
la 26.11.2018, 11:08
Imi place mancarea de mazare, dar fara marar!
la 26.11.2018, 16:20
buna buna
la 26.11.2018, 20:59

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking