Ingrediente
- 700 gr. cotlet de porc feliat, fără os;
- 600 gr. mazăre (am folosit din conservă, gata fiartă);
- 2 cepe galbene, tocate mărunt;
- 2 morcovi, tăiați rondele;
- 1 ardei gras roșu, tocat mărunt;
- 300 ml. supă / apă caldă;
- sare și piper după gust;
- 30 ml. ulei de floarea-soarelui;
- verdeață tocată mărunt (mărar, pătrunjel);
- câteva frunze de busuioc pentru decor.
Mod de preparare
Într-o tigaie adâncă punem uleiul la încălzit. Când s-a încins, punem bucățile de carne pe care le rumenim ușor (lăsăm carnea să fiarbă și să se pătrundă în sucul lăsat, întorcînd-o de câteva ori pe ambele părți; în acest timp pregătim legumele).
După ce carnea s-a pătruns cât de cât (nu e nici crudă, dar nici fiartă) punem legumele pe rând (ceapă tocată, morcovul tăiat rondele și ardeiul gras tăiat cubulețe). După fiecare adăugare de legume amestecăm ușor în tigaie, iar la nevoie (să nu se ardă) picurăm câteva linguri de supă/ apă caldă.
Când legumele și carnea sunt destul de pătrunse punem mazărea (scursă și clătită de apă din conservă). Amestecăm, acoperim tigaia cu capac și mai lăsăm pe flacără, la foc mediu, vreo 10 minute.
Potrivim gustul de sare și piper.
La final, punem verdeața tocată.
Servim mâncarea caldă, cu sosuri, murături, pâine proaspătă sau mămăliguță!
Pentru că la noi a fost prea multă carne și prea puține legume, am servit-o alături de un pireu cremos de cartofi, dar cu siguranță ar fi mers de minune și alături de paste fierte al dente.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de mazare cu cotlet de porc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|