Mancarica de pastai, cu ciolan afumat

Postat de vasimur in Mancaruri de legume
6 Iul 2021 | 3306 vizualizari
Mancarica de pastai, cu ciolan afumat

Este o mâncare simplă, gustoasă, din puține ingrediente și care se face foarte repede și ușor. Dacă folosim fasole păstăi, la borcan sau cutie, care sunt prefierte și ciolan afumat, dezosat și fiert, atunci timpul de gătire se reduce considerabil. În varianta fără carne poate fi o mâncare delicioasă, în zilele de post!

Ingrediente

  • 1 borcan/cutie de cca 700-800 g, cu fasole păstăi
  • 400-500 g ciolan/rasol de porc, afumat (îl prefer dezosat și prefiert!)
  • 3-4 bucăți ceapă verde, cu tot cu codiță sau ceapă uscată
  • 5-6 căței de usturoi
  • 3 bucăți ardei gras (galben, verde și roșu de preferință, pentru aspect!)
  • 1-2 roșii proaspete (sau pulpă de roșie, conservată)
  • 3-4 linguri de ulei pentru sotat legumele
  • 2-3 linguri pastă de roșii, suc de roșii sau bulion
  • 1 crenguță cimbru (sau busuioc) uscat sau verde
  • 1 legătură pătrunjel verde, tocat (sau mărar, dacă vă place!)
  • sare, după gust
  • piper măcinat, după gust
  • boia de ardei, după gust

Mod de preparare

Curățăm ceapa, usturoiul, ardeii și roșiile și le spălăm bine cu apă rece.

Observație1: Dacă avem ciolan cu os, îl punem la fiert și-l lăsăm până ce carnea se desprinde ușor când înțepăm cu o furculiță!

Observație2: Dacă avem fasole prospătă, o fierbem în apă clocotită, cu puțină sare, dar nu mult, ca să nu se sfarme!

Tăiem ceapa și ardeii fideluțe (julienne), la fel și roșiile iar pătrunjelul verde și usturoiul, le tocăm mărunt. Tăiem ciolanul feliuțe nu prea groase.

Turnăm suficient ulei (3-4 linguri) într-o tigaie și-l încingem bine. Sotăm împreună legumele, mai întâi punem ceapa și o lăsăm până ce se inmoaie, vreo 3 minute, după aceea adăugăm ardeii și mai lăsăm 2-3 minute. Când sunt gata adăugăm carnea și lăsăm să se călească împreună cu legumele, nu mai mult de 5 minute.

În acest moment adăugăm roșiile, pasta de roșii, diluată cu puțină apă și crenguța de cimbru. La nevoie mai adăugăm apă doar cât să le cuprindă (eu pun 1-2 căni cu apă, deoarece îmi place cu mult sos!). Punem capacul la tigaie și lăsăm să fiarbă înăbușit, la foc potrivit, cam 10-15 minute. Adăugăm fasolea păstăi și mai lăsăm doar un clocot două, nu mai mult, ca să nu se sfarme! Oprim focul și asezonăm cu sare, piper măcinat și boiade de ardei. Iar pentru un plus de savoare, în acest momet adăugăm și usturoiul pisat și pătrunjelul verde, tocat!

Se servește caldă sau chiar și rece, la temperatura camerei.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de pastai, cu ciolan afumat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Bulete de cartofi

Postat de timea

Bulete de cartofi

Cartofii in coaja si spalati bine inainte, ii punem la fiert in apa cu sare. Cand sunt fierti ii scoatem din apa si lasam sa se raceasca atat cat sa putem pune mana pe ei si sa ii curatam de...

Citeste continuarea

Gnocchi din spanac cu sos alb de branzeturi

Postat de simona72

Gnocchi din spanac cu sos alb de branzeturi

Spanacul, l-am lasat peste noapte in frigider la dezghetat. Feliile de paine le-am inmuiat in lapte, apoi le-am scurs intre palme de surplusul adunat. Am pus in blenderul robotului spanacul,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.07.2021, 20:06
foarte buna
la 06.07.2021, 20:08
Mulțumesc mult, Cătălina!
la 06.07.2021, 20:41
Delicioasa!
la 06.07.2021, 20:45
Gustoasă, să te lingi pe degete...!
la 06.07.2021, 21:31
Mulțumesc pentru aprecieri!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking