Ingrediente
Cari de rata:
- 2 pulpe de rață (de calitate)
- 1 ceapă mare tocată marunt
- 2 catei de usturoi
- 1 cm de ghimbir proaspăt
- 2 roșii mari tăiate în cuburi
- cimbru proaspăt sau uscat
- 1/2 lingurita de curcuma
- sare și piper
- 1 lingură de ulei de măsline
Salata de rosii
- 2 roșii medii
- cateva fire de arpagic sau ceapa verde
- coaja de la o lamaie verde -lime
- sare groasa
- piment rosu uscat dupa gust
- ulei de măsline
Mod de preparare
Pregatiti rougail-ul de rosii:
Taiati rosiile in cuburi mici si tocati arpagic-ul marunt. Pisati sarea si pimentul foarte fin. Amestecati, radeţi deasupra coaja de lamaie si aromatizati cu ulei de masline.
Amesteccati si dati la rece.
Pregatiti mancarea de rata:
Taiati pulpele in bucati. Tocati marunt ghimbirul si usturoiul.
Intr-o oala adanca reveniti bucatile de rata in uleiul incins.
Colorati-le pe toate partile, puneti sare si piper.
Degresati daca trebuie.
Adaugati ceapa tocata si cimbrul uscat.
Amestecati, adaugati usturoiul si ghimbirul si reveniti.
Puneti rosiile taiate, amestecati si lasati sa fiarba la foc potrivit.
Acoperiti cu apa fiarta, punti un capac si lasati sa fiarba 30 de minute la foc potrivit (timpul depinde de marimea pulpelor).
Verificati, adaugati pudra de curcuma la sfarsit si lasati inca 5 minute sa fiarba.
Serviti carnea cu sosul sau cu orez fiert natur si cu salata de rosii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de rata cu salata pimentata de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|