Mancarica de rata cu salata pimentata de rosii

Postat de ctlina in Rata
27 Ian 2018 | 2468 vizualizari
Mancarica de rata cu salata pimentata de rosii

Iata o reteta delicioasa foarte raspandita in insulele Mauritius si Réunion. M-am inspirat de la o adevarata bucatareasa de la Reunion- reteta deci garantata si va asigur foarte apreciata. Iata deci 2 retete autentice: mancarica de rata (cari de canard) si garnitura/salata de rosii (rougail de tomates). https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/12/mancarica-de-rata-cu-salata-pimentata.html

Ingrediente

Cari de rata:

  • 2 pulpe de rață (de calitate)
  • 1 ceapă mare tocată marunt
  • 2 catei de usturoi
  • 1 cm de ghimbir proaspăt
  • 2 roșii mari tăiate în cuburi
  • cimbru proaspăt sau uscat
  • 1/2 lingurita de curcuma
  • sare și piper
  • 1 lingură de ulei de măsline

Salata de rosii

  • 2 roșii medii
  • cateva fire de arpagic sau ceapa verde
  • coaja de la o lamaie verde -lime
  • sare groasa
  • piment rosu uscat dupa gust
  • ulei de măsline

Mod de preparare

Pregatiti rougail-ul de rosii:

Taiati rosiile in cuburi mici si tocati arpagic-ul marunt. Pisati sarea si pimentul foarte fin. Amestecati, radeţi deasupra coaja de lamaie si aromatizati cu ulei de masline.

Amesteccati si dati la rece.

Pregatiti mancarea de rata:

Taiati pulpele in bucati. Tocati marunt ghimbirul si usturoiul.

Intr-o oala adanca reveniti bucatile de rata in uleiul incins.

Colorati-le pe toate partile, puneti sare si piper.

Degresati daca trebuie.

Adaugati ceapa tocata si cimbrul uscat.

Amestecati, adaugati usturoiul si ghimbirul si reveniti.

Puneti rosiile taiate, amestecati si lasati sa fiarba la foc potrivit.

Acoperiti cu apa fiarta, punti un capac si lasati sa fiarba 30 de minute la foc potrivit (timpul depinde de marimea pulpelor).

Verificati, adaugati pudra de curcuma la sfarsit si lasati inca 5 minute sa fiarba.

Serviti carnea cu sosul sau cu orez fiert natur si cu  salata de rosii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de rata cu salata pimentata de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Rață pe varză

Postat de panacris

Rață pe varză

Rața se curăță se spală de cu seară, se asezonează de sare cu mirodenii, apoi se așează într-un vas încăpător. Ceapa se curăță, se taie rondele și se așează peste...

Citeste continuarea

Pastrama din piept de rata a la Mihaela

Postat de panacris

Pastrama din piept de rata a la Mihaela

Se prepară lichidul pentru marinare, în cca. 350 ml apă se pune sare și rozmarinul, se pune la fiert, la foc mic cât să se dizolve sarea. Pieptul de rață se pune într-un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.01.2018, 19:00
parca ii simt aroma pana aici
la 27.01.2018, 19:01
la 27.01.2018, 19:52
la 27.01.2018, 20:28
la 27.01.2018, 21:17
Cred ca a fost foarte gustos

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking