Mancarica de rata cu salata pimentata de rosii

Postat de ctlina in Rata
27 Ian 2018 | 2484 vizualizari
Mancarica de rata cu salata pimentata de rosii

Iata o reteta delicioasa foarte raspandita in insulele Mauritius si Réunion. M-am inspirat de la o adevarata bucatareasa de la Reunion- reteta deci garantata si va asigur foarte apreciata. Iata deci 2 retete autentice: mancarica de rata (cari de canard) si garnitura/salata de rosii (rougail de tomates). https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/12/mancarica-de-rata-cu-salata-pimentata.html

Ingrediente

Cari de rata:

  • 2 pulpe de rață (de calitate)
  • 1 ceapă mare tocată marunt
  • 2 catei de usturoi
  • 1 cm de ghimbir proaspăt
  • 2 roșii mari tăiate în cuburi
  • cimbru proaspăt sau uscat
  • 1/2 lingurita de curcuma
  • sare și piper
  • 1 lingură de ulei de măsline

Salata de rosii

  • 2 roșii medii
  • cateva fire de arpagic sau ceapa verde
  • coaja de la o lamaie verde -lime
  • sare groasa
  • piment rosu uscat dupa gust
  • ulei de măsline

Mod de preparare

Pregatiti rougail-ul de rosii:

Taiati rosiile in cuburi mici si tocati arpagic-ul marunt. Pisati sarea si pimentul foarte fin. Amestecati, radeţi deasupra coaja de lamaie si aromatizati cu ulei de masline.

Amesteccati si dati la rece.

Pregatiti mancarea de rata:

Taiati pulpele in bucati. Tocati marunt ghimbirul si usturoiul.

Intr-o oala adanca reveniti bucatile de rata in uleiul incins.

Colorati-le pe toate partile, puneti sare si piper.

Degresati daca trebuie.

Adaugati ceapa tocata si cimbrul uscat.

Amestecati, adaugati usturoiul si ghimbirul si reveniti.

Puneti rosiile taiate, amestecati si lasati sa fiarba la foc potrivit.

Acoperiti cu apa fiarta, punti un capac si lasati sa fiarba 30 de minute la foc potrivit (timpul depinde de marimea pulpelor).

Verificati, adaugati pudra de curcuma la sfarsit si lasati inca 5 minute sa fiarba.

Serviti carnea cu sosul sau cu orez fiert natur si cu  salata de rosii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de rata cu salata pimentata de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Rata pe varza acra

Postat de Pungasa_Rogue

Rata pe varza acra

Rata curatata si spalata se pregateste de seara pentru marinare. Se da cu sare si piper. Se pune in tava in care urmeaza sa fie pregatita si se adauga peste si pe langa ea ceapa (curatata de foi,...

Citeste continuarea

Salata calda de piept de rata cu carpaccio de kumquat si vinaigrette de para

Postat de AlexTeacher

Salata calda de piept de rata cu carpaccio de kumquat si vinaigrette de para

  Faceti romburi pe partea cu grasime a pieptului de rata (taiati din grasime daca este prea multa); Asezonati-o pe ambele parti cu piper alb cu lamai, sare...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.01.2018, 19:00
parca ii simt aroma pana aici
la 27.01.2018, 19:01
la 27.01.2018, 19:52
la 27.01.2018, 20:28
la 27.01.2018, 21:17
Cred ca a fost foarte gustos

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking