Mancarica de soia boabe cu afumatura

Postat de oanapl in Mancaruri de legume
31 Iul 2017 | 2511 vizualizari
Mancarica de soia boabe cu afumatura

E prima dată când pregătesc soia boabe. E oarecum asemănătoare cu fasolea, dar gustul e totuși diferit și parcă fierbe mai greu.  Iata cateva beneficii ale consumului de soia (conform site-ului www.csid.ro):
Consumul de soia este recomandat în caz de astenie, surmenaj, convalescenţă, hepatită, diabet, gută, reumatism, dislipidemii, ateroscleroză, hipertesiune arterială, cardiopatie ischemică, obezitate.
În plus, datorită conţinutului său bogat în proteine integrale este un aliment de bază pentru dieta vegetarienilor, care poate suplini absenţa proteinelor animale.
Fitosterolii, lecitina, acizii graşi Omega-3 şi alte substanţe din compoziţia seminţelor de soia împiedică dezvoltarea celulelor canceroase, în special în cazul cancerului mamar.
Soia are efecte benefice şi în ceea ce priveşte funcţionarea tractului digestiv, uşurând procesele digestive şi de asimilare. Consumarea produselor pe bază de soia duce şi la un mai bun reglaj în ceea ce priveşte ciclurile menstruale.
Izoflavonele, adică acei compuşi asemănători hormonilor feminini, contribuie la echilibrarea organismului femeilor aflate la menopauză, precum şi la combaterea efectelor menopauzei – osteoporoză, bufeuri, stări psihice contradictorii, circulaţie proastă.

Ingrediente

  • 250 g soia boabe
  • 1/2 ardei roșu
  • 1 roșie
  • 1 legătură ceapă verde
  • 1 morcov
  • 1 frunză de dafin
  • 200 g afumătură
  • 1 legatură pătrunjel
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Soia spălată o pui într-un vas cu apă să se îmnoaie de seara; a doua zi, scurgi apa și o pui într-un vas cu apă caldă să fiarbă; o lași să clocotească câteva minute, scurgi apa, clătești boabele sub jet de apă rece, apoi le pui din nou la fiert cu apă caldă și frunza de dafin.
Cureți și speli legumele.
Ceapa o tai felii, morcovul îl dai pe răzătoarea mică, roșia și ardeiul le tai cubulețe. Mușchiul îl tai felii. Adaugi legumele si afumătura peste soia.

 Pui sare și piper după gust. Lași să fiarbă până când se înmoaie soia. Adaugi pătrunjelul tocat și servești.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de soia boabe cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Ratatouille

Postat de cristeena20

Ratatouille

 - Ceapa se taie solzisori si se pune in tigaie la calit cu ulei de masline. Intre timp taiem fasii ardeiul si dupa 5 minute cat ceapa se inmoaie usor pe foc adaugam si ardeiul. Punem la foc...

Citeste continuarea

Gulyas de cartofi cu legume - Multicooker

Postat de timea

Gulyas de cartofi cu legume - Multicooker

Inainte de toate curatam si spalam bine legumele. Punem in vasul de la cooker (sau daca faceti pe aragaz intr-o cratita, wok) putin ulei si pornim functia fry timp de 15 min. Punem pe rand...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.07.2017, 13:23
Cu afumătură? Excelent!
la 31.07.2017, 13:44
Daa.
la 31.07.2017, 13:46
cu soia n-am mancat .
la 31.07.2017, 13:48
la 31.07.2017, 15:03

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking