Mancarica picanta cu ghebe si piept de pui

Postat de simona72 in Pui
11 Oct 2013 | 10940 vizualizari
Mancarica picanta cu ghebe si piept de pui

Le-am vazut la Dia noastra si nu am rezistat....deliciu de toamna cand este sezonul ghebelor, cu ceva sos iute piscacios si carne de pui frageda...

Ingrediente

  • ghebe 300 gr
  • ceapa - 1 mica
  • usturoi - 2 catei
  • sare - dupa gust
  • dulceata de ardei iute - un varf
  • boia afumata - un praf
  • ulei de masline - 3 linguri
  • piept de pui-1/2
  • piper-1/2 lingurita
  • oregano uscat-1/2 lingurita
  • suc de rosii de casa-1 cescuta
  • frunze de patrunjel-pt decor

Mod de preparare

Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei de masline. Se adauga usturoiul si carnea taiata bucati. Se calesc usor la foc iute, se adauga sucul de rosii si se lasa sa se patrunda carne usor. Se adauga ghebele lasate intregi daca sunt micute sau taiate in jumatati daca sunt mai mari.Se lasa la foc iute pana cand scade apa lasata de ciuperci. Se adauga sare si piper dupa gust, oregano, dulceata de ardei iute si boia afumata. Se amesteca si se mai lasa 2 minute pe foc sa se intrepatrunda aromele. Decorati cu cateva frunzulite de patrunjel prospat. Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica picanta cu ghebe si piept de pui" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Nuggets de pui

Postat de Zamfira

Nuggets de pui

Porționăm pieptul de pui în bucăți mici 2-3 cm x 3-4 cm. Omogenizăm foarte bine bucățile de carne cu amestecul de condimente. Amestecăm chipsurile maruntite, parmezanul,...

Citeste continuarea

Tajine de pui cu masline

Postat de Satisfyyourcravings

Tajine de pui cu masline

Vasul pentru tajine se lasa la hidratat 1 noapte, daca se foloseste pentru prima oara sau 1 ora daca este folosit din cand in cand.  Ceapa se taie julienne, usturoiul se piseaza,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.10.2013, 11:43
Ce as papa si eu mai Simonici
la 11.10.2013, 11:46
la noi nu sunt ghebe, de aceea mananc de la tine
la 11.10.2013, 11:47
Plec la piata sa vad daca mai gasesc ghebe...poate trag si o zacusca
la 11.10.2013, 11:47
la 11.10.2013, 11:47
Buna idee

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking