Ingrediente
- 1 buc limba vita ( 1,5 kg )
- 1 kg ceapa
- 250 g masline negre
- 1 buc lamaie
- 2 – 3 foi de dafin
- 200 ml vin alb
- sare dupa gust
- 10 – 15 boabe de piper
Mod de preparare
Spalam limba de vita in cateva ape.
Punem o oala la fiert cu apa rece, sare si doua linguri de otet .
Cand apa incepe sa fiarba adaugam limba de vita in oala .
Eliminam spuma care rezulta cu ajutorul paletei specifice si pe urma acoperim oala si lasam la fiert limba de vita timp de 3 ore .
Scoatem limba si o lasam sa se raceasca putin pe un platou si pe urma eliminam pielita de pe limba de vita .
Eliminarea pielitei se face de la varful limbii de vita spre baza cu grija astfel sa nu desprindem si carnea .
Taiem limba de vita in felii potrivite, cam de 2cm .
Punem bucatile de limba in Slow Cooker Crock- Pot impreuna cu ceapa taiata julien si o cana de apa .
Setam Slow cooker – ul pe functia higt .
Dupa 4 ore putem sa luam capacul, adaugam maslinele si foile de dafin si cateva boabe de piper .
Mai fierbem cam 1,5 - 2 ore si pe urma adaugam vinul, sarea si mai tinem mancarea in aparat cateva minute astfel incat sa se patrunda vinul in bucatile de limba si in sosul de ceapa .
Se serveste rece cu felii de lamaie deasupra .
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica rece cu limba si masline" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|