Mancarica rece cu limba si masline

Postat de UrsanMihaela in Vita
8 Dec 2020 | 4870 vizualizari
Mancarica rece cu limba si masline

     In tineretea mea am mancat de fiecare data cand mergeam la parintii sotului acest fel de mancare. Imi placea foarte mult. In timp am reusit sa aflu reteta si am pregatit si eu reteta de mai multe ori. Timpul a trecut si acum va prezint retea folosind  Crock-Pot  .    

Ingrediente

  • 1 buc limba vita ( 1,5 kg )
  • 1 kg ceapa
  • 250 g masline negre
  • 1 buc lamaie
  • 2 – 3 foi de dafin
  • 200 ml vin alb
  • sare dupa gust
  • 10 – 15 boabe de piper

Mod de preparare

 

   Spalam limba de vita in cateva ape.

   Punem o oala la fiert cu apa rece,  sare si doua linguri de otet .

   Cand apa incepe sa fiarba adaugam limba de vita in oala .

   Eliminam spuma care rezulta cu ajutorul paletei specifice si pe urma acoperim oala si lasam la fiert limba de vita timp de 3 ore .

   Scoatem limba si o lasam sa se raceasca putin pe un platou si pe urma eliminam pielita de pe limba de vita .

    Eliminarea pielitei se face de la varful limbii de vita spre baza cu grija astfel sa nu desprindem si carnea .

   Taiem limba de vita in felii potrivite, cam de 2cm .

   Punem bucatile de limba in Slow Cooker Crock- Pot  impreuna cu ceapa taiata julien si o cana de apa .

   Setam Slow cooker – ul pe functia higt .

   Dupa 4 ore putem sa luam capacul, adaugam maslinele si foile de dafin si cateva boabe de piper .

   Mai fierbem cam 1,5 - 2 ore si pe urma adaugam vinul, sarea si mai tinem mancarea in aparat cateva minute astfel incat sa se patrunda vinul in bucatile de limba si in sosul de ceapa .

   Se serveste rece cu felii de lamaie deasupra .

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica rece cu limba si masline" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Paste cu carne de vita si sos bechamel(reteta video)

Postat de bucatarie_marocana

Paste cu carne de vita si sos bechamel(reteta video)

Etapa1 Fierbim pastele cu sare si ulei timp de 7 minute sau timpul indicat pe ambalajul pastelor. Etapa 2 Calim ceapa in ulei impreuna cu piper,sare,boia si usturoi...

Citeste continuarea

Tocanita de vitel a mamei

Postat de mihaelar63

Tocanita de vitel a mamei

Carnea de vitel se taie cuburi potrivit de mari. Eu le tai asa cam cat jumatate cutie de chibriuri. Cuburile de carne se condimenteaza cu sare , piper , boia si cimbru ....

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.12.2020, 12:07
la 10.12.2020, 13:01
la 10.12.2020, 14:26
la 10.12.2020, 15:55
la 10.12.2020, 19:37

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking