Ingrediente
- Margueritte (sau tortelini, sau orice alte paste)
- Somon afumat taiat fisii
- Pentru sos
- 2 linguri ulei de masline
- 225 gr ciuperci albe maruntite
- o ceapa mica taiata marunt
- 1 catel de usturoi zdrobit
- 2 linguri de vina alb sec
- 150 ml smintina
- 2 linguri suc de rosii
- 140 gr somon afumat maruntit
- 115 gr brinza gorgonzola taiata bucatele
- 2 linguri patrunjel proaspat tocat
Mod de preparare
Pastele se fierb, iar somonul il cumparam gata afumat.
Pentru sos:
1. Incingem uleiul intr-o tigaie, adaugam ceapa, ciupercile si usturoiul si le calim 8-10 minute pina se inmoaie
2. Adaugam vinul si fierbem la foc iute, amestecind, pina se evapora cea mai mare parte a lichidului
3. Micsoram focul, adaugam smintina, sucul de rosii, sare si piper si fierbem circa 2 minute la foc mic
4. Adaugam somonul, brinza si patrunjelul tocat si lasati sa se incinga sosul, la foc mic, amestecind continuu.
Asezati marguerittele pe farfurie, puneti fisii de somon peste ele si turnati sosul in centru.
Daca ti-a placut reteta noastra "Margueritte cu somon afumat" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (13)
|